Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2016. január 29. 08:25

Szentkútra látogat Piero Marini érsek

Szentkútra látogat Piero Marini érsek
Az irgalmasság évében Mátraverebély-Szentkútra látogat Piero Marini érsek, Szent II. János Pál pápa egykori szertartásmestere, az eucharisztikus világkongresszusok hivatalának vezetője – tájékoztatta Kálmán Peregrin kegyhelyigazgató a Ferences Sajtóközpontot.

II. János Pál és XVI. Benedek pápák egykori szertartásmestere, Piero Marini érsek vezeti október 9-én a Magyarok Nagyasszonya-búcsút, és előadást tart a már kanonizált lengyel pápa életszentségéről.

A nemzeti kegyhely legközelebbi nagy eseménye február 2-án a Szerzetesek évét lezáró Gyertyaszentelő Boldogasszony-búcsú, melynek ünnepi szentmiséjét Majnek Antal munkácsi ferences püspök celebrálja. Ezen a napon a kismarosi ciszterci nővérek tartanak továbbképzést a kegyhelyre zarándokló szerzeteseknek.

Az irgalmasság évében a szentkúti szent kapu minden nap nyitva 7 és 19 óra között, és a szokásos feltételek mellett teljes búcsú nyerhető. A kegyhelyen állandó gyónási lehetőséget biztosítanak a ferences szerzetesek. A bazilikában a napi kétszeri nyilvános zsolozsmába is bekapcsolódhatnak a vendégek. A zarándokház, a zarándokszállás és az étterem az év minden napján a zarándokok rendelkezésére áll.

A megújult kegyhelyen az év folyamán több szerzetesrend tartja káptalanját. Fontos eseménynek ígérkezik március 13–15. között a papság gyóntatási továbbképzése, a római Apostoli Penitenciária két vezető munkatársa közreműködésével. A szentkúti ferencesek a húsvéti szent három napban is várják a híveket – mondta Kálmán Peregrin kegyhelyigazgató.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház