Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2016. január 29. 21:31 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

A trükkös tolvajbanda újabb tagját állítják bíróság elé

A trükkös tolvajbanda újabb tagját állítják bíróság elé
A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség bűnszövetségben, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy koszovói állampolgárságú férfival szemben.

A korábban szökésben volt, 31 éves, kecskeméti és budapesti tartózkodási hellyel rendelkező koszovói férfi albán és szerb állampolgárságú nyolc társával együtt 2010 júliusától egy éven át magyarországi autópályák és főutak mentén kialakított pihenőhelyeken külföldi sértettek sérelmére ún. „trükkös lopásokat\" követett el.

A vádlott és bűntársai előre megszervezték az elkövetés módját és az egymás közötti feladatokat. A banda tagjai általában hárman, négyen közelítették meg a kiszemelt pihenőhelyet. Módszerük pedig az volt, hogy a Magyarországon átutazó és fáradtság miatt az éjszakai, kora hajnali órákban az utak mentén kialakított pihenőhelyeken, illetve benzinkutak parkolójában aludni megálló külföldi rendszámú autók ablakán benézve kiválasztották azt a gépkocsit, amelyben a sértett egyedül utazott vagy esetleg életkora alapján idősebb volt, és látható helyen tárolta a táskáját, pénztárcáját.

A koszovói férfi a sértettek autójának hátsó kerekét kivágta vagy a szelepet leeresztette, miközben társa figyeléssel biztosította a helyszínt. Ezután a vádlott az autó ablakán bekopogtatva felébresztette az alvó sértettet és jelezte számára a defektet.

A gépkocsiból kiszálló, álmából felébredt sértett a gépkocsi hátuljához ment, a vádlott is vele tartott, így figyelmét elterelte, miközben harmadik bűntársa a sötétséget kihasználva a gépkocsiból elemelte az értékeket. Egy másik társuk járó motorral a közelben várakozott, majd a helyszínről a banda gyorsan elhajtott. A vádlott és társai a lopásokhoz szerb, lengyel, német, szlovák és magyar felségjelű személygépkocsikat használtak, amelyeket gyakran váltogattak, csakúgy, mint az egymás közötti kapcsolattartáshoz használt mobiltelefonokat is.

A vádlott 15 lopásban vett részt a fenti módon és ennek során több, mint 10 millió forint értéket tulajdonított el. Márkás táskákat, arany ékszereket, készpénzt, laptopokat és személyes iratokat vitt el a külföldi bűnbanda, ráadásul a defektes kerék miatt további kár érte a meglopott sértetteket.

Az ügyészség az elfogatóparancs alapján tavaly decemberben elfogott és jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő koszovói vádlottat 19 rendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopással vádolja, amelyre a törvény 7,5 évig terjedő börtönbüntetés kiszabását teszi lehetővé. A most elfogott koszovói férfi társaival szemben a bíróság már korábban eljárt.

A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni. 

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!