Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2016. január 29. 21:42 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

Érdekvédelmi fórumot tartott a Quaestor-károsultaknak Kecskeméten az MSZP

Képgaléria
Érdekvédelmi fórumot tartott a Quaestor-károsultaknak Kecskeméten az MSZP
Az MSZP kecskeméti szervezete hirdette meg a Quaestor-károsultak számára azt a fórumot, amit csütörtökön tartottak meg Dr. Szakács László MSZP-s országgyűlési képviselő közreműködésével. A fórumra még Szegedről is érkeztek károsultak Kecskemétre, akik hálás köszönetüket fejezték ki a szocialistáknak, hogy foglalkoznak az ügyükkel.

A résztvevők között többen hangosan adtak hangot elégedetlenségüknek, ugyanis a Fidesz és a kormányzati kommunikációval ellentétben még nem történt kártalanítás, sőt rendes tájékoztatást sem kapnak sokszor az illetékes szervektől. Van olyan kecskeméti károsult, aki az \"új Quaestor-törvény\" miatt a bentragadt 10 milllió forintja után mindössze 2.4 millióra számíthat. Miközben például a külögyminisztérrium kamatostul megkapta már tavaly tavasszal a pénzét. Valamint van olyan kecskeméti károsult, akit a tavaly kifizetett „töredék pénze\" után már felszólítottak, hogy abból is fizessen vissza 300 ezer forintot. Ehhez képest néhány hete felmerült, hogy a családok ezreit, tízezreit tönkre tevő, megnyomorító, néhány embert öngyilkosságba kergető (van köztük kecskeméti is) „Quaestor-vezért\", az évszázad csalóját, Tarsoly Csabát szabadlábra helyezi a bíróság.

Dr. Szakács László (MSZP) minden felmerülő kérdésre válaszolt, s elmondta, hogy a szocialisták addig nem nyugszanak, míg az ellopott százmilliárdokat vissza nem kapják a jogos tulajdonosok. Éppen ezért zajlik az az aláírásgyűjtés országszerte, amely a hitelezői választmány életre hívását szorgalmazza. Ha ennek létrejöttét sikerül kiharcolniuk, akkor a felszámoló munkáját nyomon követve tájékoztathatják a károsultakat a kifizetések és egyéb tennivalók pontos üteméről.

A fórum után tiltakozásképpen a Kossuth-szoborhoz vonultak a kecskeméti károsultak. 

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!