Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2016. február 3. 22:01 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

Nemzeti színházi besorolást szeretne a kecskeméti színháznak Cseke Péter

Nemzeti színházi besorolást szeretne a kecskeméti színháznak Cseke Péter
Nemzeti színházi besorolást szeretne a kecskeméti Katona József Színház számára Cseke Péter igazgató, Jászai Mari-díjas színész, rendező, egyetemi tanár - nyilatkozta a Magyar Hírlapnak.

Szerinte a vidéki színházak nagy fejlődésen mentek át az elmúlt évtized során, a nagy teátrumok általában megújulva, de a közönség kezét soha el nem engedve játszanak, így ma is telt házzal futnak az előadások. 

- Szeretném, hogy a kiemelt színházi pozíció¬ból nemzeti színház címet kaphasson a kecskeméti teátrum. Mindemellett jó lenne, ha emlékezetesre sikerülne 2017-ben a Europassió Szövetség soron következő nemzetközi kongresszusa, amely Kecskeméten lesz, és amelynek rendezői és főszereplői is vagyunk. Tervezem továbbá a fiatalok színházi kultúrájának erősítését, amelynek legfontosabb lépése lenne az oktatásba történő integrálás. Amíg ez nem adott, addig viszont a színház falain kívüli programjainkkal igyekszünk több fiatalt bevonzani a színházba. A megújuló hozzáállásunkat szeretném megtartani. Örülök, hogy kiegészült a vezetői csapatunk, Rusznyák Gábor főrendezőként előremutató alkotómunkát végez nálunk, és büszke vagyok a balett-tagozatunkra, amely egyre érettebb előadásokkal mutatkozik be, Barta Dóra vezetésével - nyilatkozta a Magyar Hírlapnak adott interjúban, amit ITT találnak olvasóink. 

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!