Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2016. február 5. 21:33 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

A gyermekfalu számára gyűjtöttek adományt a kecskeméti piacon

Képgaléria
A gyermekfalu számára gyűjtöttek adományt a kecskeméti piacon
Az SOS gyermekfalu lakói számára indult gyűjtés ezen a héten a kecskeméti piacon. A kezdeményezés eredményét pénteken délelőtt mutatták be a sajtó képviselőinek a vásárcsarnokban.

Kolek Andrea, az Intézmény-és Piacfenntartó Szervezet igazgatója elmondta, hallott arról, hogy egy rendezvényre gyűjt adományokat az SOS gyermekfalu. Gyorsan körbekérdezte a piaci árusokat, támogatnák-e a jó célt. Őt is meglepte, milyen lelkesen fogadták ötletét. 

- Minden várakozásomat felülmúlta az a lelkesedése, amit tapasztaltam. Másfél óra leforgása alatt hetvenen jelezték, hogy részt vennének az akcióban. Így aztán a teljes piaci árukínálat megtalálható az adományok között.

Kolek Andrea elmondta, kivétel nélkül az összes üzlet bérlője (összesen 39) azonnal igent mondott, és mindenki hozzájárult valamivel az adományhoz. A sajtótájékoztatón egy egész asztalt megtöltöttek az ajándékok. Volt köztük friss gyümölcs, virágok, plüss játékok, ruhák, de még fürjtojást és más finomságot is küldtek a piacosok a gyermekfalu lakóinak. Többen pogácsát sütöttek, volt, aki üdítőt, kekszet, édességet, kozmetikumot ajánlott fel.

Bugya László, a Kecskeméti SOS Gyermekfalu vezetője vette át az adományokat, és elhozta azt a plakátot is, amit a gyerekek készítettek köszönetük jeléül. A kézlenyomatokból összeállított kompozíciót a sajtó képviselőinek is bemutatták. Az önkormányzat nevében dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester mondott köszönetet az adományozóknak, majd megkezdték a rengeteg ajándék elszállítását a gyermekfalu lakói számára.

(Forrás: hiros.hu)

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!