Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2016. február 6. 11:28

Teremíjász Országos Bajnokságot rendeztek Kecskeméten, a Messzi István Sportcsarnokban.

Képgaléria
Teremíjász Országos Bajnokságot rendeztek Kecskeméten, a Messzi István Sportcsarnokban.
Hatalmas mezőnyre, mintegy százötven fő érkezett városunkba, hogy összemérjék tudásukat, ügyességüket ebben a sportban, mely nem csupán sport. Ezért is az a neve, hogy történelmi íjászat. Akik itt megmérettetnek, nem csak kezükben, testükön, de lelkükben is hordozzák azt, ami miatt ellenségeink rettegtek a magyarok nyilaitól.

A megnyitón részt vett Szeberényi Gyula Tamás Kecskemét al-polgármestere, és Molnár Pál hetényegyházi képviselő is. Nem véletlen, ez, ugyanis, Kecskemétnek és Hetényegyházának is van íjász egyesülete. Előbbinek 1994-ben tette le az alapját egy baráti társaság, majd 1997-ben egyesületté szerveződtek. Néhány éve pedig megalakult a Hetényegyházi Íjász Egyesület is.Egy versenyszám van: a történelmi verseny, mely során három íjkategóriában - nemenkénti és korosztályonkénti megoszlásban versenyezhetnek - a résztevők. Az egész napos eseményen 21 akadályt kell teljesíteni (pl ügyességi, gyorsasági, távolsági…) Mindeközben, az célok sokszínűségének  köszönhetően harc és vadászat imitációja is zajlik.

Korosztályok meghatározása:
A korosztályba sorolás alapja az adott év január elsején betöltött életkor ( rendezési év mínusz születési év). Korosztályokat és kategóriákat az eredményhirdetés szempontjából nem lehet összevonni.
Az ifjúsági és tiszteletre méltó korosztályba tartozó versenyzők előnevezéskor átnevezhetnek a felnőtt korosztályba!

Íj kategóriák:
1. Modern anyagokból készült történelmi íj (magyar és egyéb pusztai íjak, valamint a botíjak)
2. Természetes anyagú történelmi íj (magyar és egyéb pusztai íjak, valamint a botíjak)
3. Kiegészítő kategória, modern íjak
Magyar Íjász Szövetség) (keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház