Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2016. február 6. 20:29 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

LIKE - Képregény kiállítás a Katedra Középiskolában

Képgaléria
LIKE - Képregény kiállítás a Katedra Középiskolában
Kecskemét - A Katedra Középiskola „LIKE\" címmel hirdetett képregény pályázatot az általános iskolás és középiskolás korosztály részére. A pályaművekből rendezett kiállítást péntek délután nyitották meg és ekkor került sor a legjobb pályaművek díjazására is.

A Katedra Középiskolában 2004. óta megrendezett képzőművészeti verseny célja a tehetséges és kreatív diákok felkutatása, rajzi, grafikai felkészültségének megismerése és értékelése. Az iskola művésztanárai pedig szívügyüknek tekintik a művészet ápolását azzal is, hogy évről évre meghirdetik a képregény pályázatot, amiből az évek során immár hagyomány lett.

Az idei tanévben ,,LIKE\" címmel meghirdetett képregény pályázatukra a régió 17 iskolájából 82 pályamunka érkezett.

A kiállítást - szintén hagyományosan - professzor Dr. Király László, a Katedra Iskolai Alapítvány Felügyelő Bizottságának elnöke nyitotta meg, majd Lovas Tibor, az iskola művészeti vezetője értékelte a beadott pályamunkákat.

A Katedra Középiskola művésztanáraiból álló szakmai zsűri a következő tanulókat javasolta díjazásra (a díjazottak névsorát a képgalériában találják meg olvasóink). Dr. Király László és Lovas Tibor a pályázaton díjazást elért diákoknak okleveleket és jutalomkönyveket adtak át. 

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!