Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2016. február 10. 21:17 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

Szemészeti műszert adományozott az „Első Kecskeméti Lions Klub”

Képgaléria
Szemészeti műszert adományozott az „Első Kecskeméti Lions Klub”
Kecskemét - Gyermek szemészeti műszer vásárlásához járult hozzá egymillió forinttal az „Első Kecskeméti Lions Klub\". A műszert szerdán délután adták át a kecskeméti kórházban.

Mint elhangzott, az „Első Kecskeméti Lions Klub\" egy speciálisan csecsemők és kisgyermekek szemészeti vizsgálatára kifejlesztett mérőműszer megvásárlásához nyújtotta a támogatást. A műszer nagy előnye, hogy nem kell pupillatágítót alkalmazni, és egy méteres távolságról is pontos mérést biztosít. A kisgyermek a szülő biztonságos közelében (akár az ölében ülve) maradhat. Rendkívül gyors mérést biztosít: egy lépésben méri a szem fénytörési hibáit, a pupilla átmérőt, a PD-t és a tekintés irányát. Egyszerűen kezelhető, automatikus mérésindítással rendelkezik, hordozható, nem kötött billentyűzethez és monitorhoz sem. Egyaránt használható mind a kórházi osztályon, mind pedig a rendelőintézetben. A műszer alkalmas kisgyermekek szűrésére is, akár 6 hónapos kortól.

A műszer ára egyébként összesen 2.679.700 forint, amelyhez a Lions Klub egymillióval járult hozzá. Ezt egészítette ki a kórház gazdasági vezetése, így sikerült beszerezni az eszközt.

A műszert az „Első Kecskeméti Lions Klub\" képviseletében Jámbor Zoltánné és Dr. Kalmár Éva adták át Dr. Horváth Zsolt orvos-igazgatónak és Dr. Ács Tamás osztályvezető főorvosnak. 

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!