Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2016. február 11. 21:29 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

Újabb menekültügyi őrizeteseket ítéltek el Kiskunhalason

Újabb menekültügyi őrizeteseket ítéltek el Kiskunhalason
Csütörtökön gyorsított eljárásban (két tárgyaláson) folytatódott azoknak a migráns vádlottaknak a büntetőügye a Kiskunhalasi Járásbíróságon, akiket csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettével és más bűncselekményekkel vádolt az ügyészség. Délelőtt három afgán állampolgárt ítéltek másfél év börtönre és kiutasításra. (MTI Fotó: Ujvári Sándor)

Az ügyészség azzal vádolja a 15 vádlottat, hogy 2016. január 15. napján 16 óra 51 perckor, a Kiskunhalas, Szegedi út 73-75. szám alatti volt Gábor Áron laktanyában található BM BÁH Menekültügyi Őrizetes Befogadó Központban  két migráns között kialakult vita során a fegyveres biztonsági őrök és a rendőrök jogszerű intézkedésének ellenszegültek és többen közülük a rendőröket és a biztonsági őröket kövekkel, kavicsokkal dobálták.  

Mint korábban megírtuk, február 10-én kilenc vádlott ügyében határozott a járásbíróság, közülük nyolc személyt letöltendő börtönbüntetésre ítélt.

Csütörtökön délelőtt három afgán vádlott ügyét tárgyalta a bíróság, akik valamennyien részt vettek a hivatalos személyek megdobálásában.

A járásbíróság mindhárom vádlottat - csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt - 1 év 6 hónap börtönre és 3 év kiutasításra ítélte.

Az ítélet egyik vádlott esetében sem jogerős, ugyanis az ügyészség valamennyiük terhére súlyosításért, a vádlottak és védőik pedig enyhítésért fellebbeztek.

Délután három iraki állampolgár ügyét tárgyalták gyorsított eljárásban. Az egyik vádlott 2 év, a második 1 év 8 hónap letöltendő börtönbüntetést kapott. Harmadik társukat 1 év 2 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság. Ez az ítélet jogerőre emelkedett, mert az ügyész és az elítélt is tudomásul vette. Mindhárom vádlottat 3 évre kiutasították Magyarország területéről. 

Másodfokon  a Kecskeméti Törvényszék bírálja majd el a fellebbezéseket. 

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!