Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2016. február 12. 20:15 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

Vádat emeltek a kecskeméti csokoládérabló ellen

Vádat emeltek a kecskeméti csokoládérabló ellen
A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség 2 rendbeli rablás bűntette miatt emelt vádat egy 24 éves kecskeméti férfi ellen, aki még 2015. október 5-én egy kecskeméti áruházból 28 darab csokoládét lopott, majd az édességek megtartása érdekében ellökte és fenyegette az üzlet alkalmazottait.

A vádlott aznap reggel megjelent az egyik kecskeméti áruházban azért, hogy onnan különböző termékeket lopjon. A polcról levett 28 darab nagy táblás csokoládét és azokat a kabátja bélésébe rejtette. Ezután fizetés nélkül kísérelt meg távozni az üzletből.

A lopást azonban észrevette az egyik női alkalmazott, aki szólt a pénztárosnak. Közösen szaladtak a kifelé tartó vádlott után, és felszólították, hogy adja vissza a lopott termékeket. Ekkor azonban a férfi - azért, hogy elmenekülhessen, és megtarthassa a lopott csokoládékat - erősen ráfogott az egyik hölgy karjára, ellökte magától és elszaladt a boltból. Másik két alkalmazott is megpróbálta megfogni a vádlott ruházatát, de a férfi kiszabadult és az utcán futásnak eredt.

Ezután a csokoládérabló üldözése folytatódott: az üzletvezető hölgy is a vádlott után sietett. Kolléganőivel közösen egy kereszteződésnél utol is érték a férfit. Aki azonban a lopott édességek megtartása érdekében hangosan megfenyegette az üzletvezetőt azzal, hogy elvágja a torkát. Fenyegetését nyomatékosította is azzal, hogy kezét vízszintesen elhúzta a nyaka előtt. Ettől a sértett megijedt és felhagyott az üldözéssel.

Végül a rendőröknek a közelben sikerült elfogniuk a rablót, akinek a ruházatában megtalálták az összes, 8.300 forint értékű csokoládét. Az édességeket az üzlet visszakapta, így a kár megtérült. A lopást észlelő sértett sérülést nem szenvedett.

A korábban előzetes letartóztatásban volt, büntetett előéletű vádlott jelenleg egy másik ügyben kiszabott szabadságvesztés büntetését tölti. Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta. Bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni. 

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!