Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2016. február 13. 21:30 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

A Refi és a Kecskeméti Református Általános Iskola is győzni akar az Univer24-en

Képgaléria
A Refi és a Kecskeméti Református Általános Iskola is győzni akar az Univer24-en
Kecskemét - A „nagy iskolák\" közül a Kecskeméti Református Általános Iskola végzett tavaly az első helyen az Univer24 - Az úszás ünnepe rendezvényen. Nem csak ők, hanem a Kecskeméti Református Gimnázium is nagy létszámmal készült idén újra az Univer24 úszás ünnepére.

A Refisek nem sokkal 14 óra előtt ugrottak a medencébe (nézzék meg a képgalériában!). Ők mintegy 140 fővel képviselték az iskolát. Utánuk következtek a Református Általános Iskolások, akik több mint kétszázan érkeztek szombaton kora délután a Kecskeméti Fürdőbe.

Van tétje annak, hogy minél többen vegyenek részt a 24 órás úszásban egy-egy iskolából. Az Univer24 tömegsport jellegének erősítésére ugyanis az Univer Product Zrt., mint a Rendezvény főtámogatója a kecskeméti és más településekről résztvevő általános- és középiskolák illetve azok tagintézményeinek motivációjára Iskola alapítvány támogatási programot hirdetett meg. Az iskolák két kategóriában - kis iskolák és nagy iskolák - vehetnek részt a programban, ahol a tanulói létszám tagintézményenként értendő. Külön-külön, mindkét kategóriában az első 3 legtöbb úszót indító Iskola alapítványa Alföld Zrt. vásárlási utalvány támogatásban részesül. Mindkét kategóriában a díjazások a következők:

I. helyezett: 150.000 Ft értékben

II. helyezett: 100.000 Ft értékben

III. helyezett: 50.000 Ft értékben 

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!