Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2016. február 13. 21:38 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

Univer24: világsztárok is csobbantak a kecskeméti medencébe

Képgaléria
Univer24: világsztárok is csobbantak a kecskeméti medencébe
A szombat délelőtti startig előzetesen már 2200-an regisztrálták magukat az Univer24-re, az úszás ünnepe elnevezésű sportrendezvényre, amelynek Kecskemét városa és a Kecskeméti Fürdő versenyuszodája ad otthont szombaton és vasárnap. A szervezők ugyanakkor nem tartják kizártnak, hogy idén végül 2500-an úsznak 24 óra alatt Kecskeméten, ahol tavaly még „csak\" 1800 résztvevője volt az Univer24-nek.

A rendezvény célja idén is az, hogy az úszást és a vízilabdát népszerűsítse, minél több embert rávegyen a mozgásra és kedvet adjon kicsiknek és nagyoknak a vízi sportokhoz.

A 24 órás program ünnepélyes megnyitóján Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere megköszönte azoknak a sportolóknak, családoknak, cégeknek, és intézményeknek a hozzájárulását, akik nélkül nem valósulhatott volna meg a rendezvény.

- Nagyot ugrottunk tavaly, amikor több mint 1700 ember látogatott el a programra az első alkalommal. Elindult egy mozgalom az úszás területén, mi pedig igyekszünk a lelkesedést életben tartani, hiszen mi, magyarok, mindig kiemelkedőek voltunk a vízi sportokban - mondta a polgármester, és a város mottójával bíztatta a résztvevőket: „Sem magasság, sem mélység nem rettent!\".

A következő 24 órában a medencébe csobban többek között Hosszú Katinka, ötszörös világbajnok, világcsúcstartó úszó, Hosnyánszki Norbert, olimpiai és világbajnok, valamint Bedő Krisztián, világbajnok és Erdélyi Balázs, Európa-bajnoki ezüstérmes vízilabdázó is. Benedek Tibor, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya pedig a Kecskeméti Sportiskola pólósainak tartott vízilabdaedzést a startpisztoly eldördülése előtt. (Képgaléria még bővül)

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!