Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2016. február 16. 13:42

Életed húslevese a Széchenyi bálban

Képgaléria
Életed húslevese a Széchenyi bálban
Egyedül a mamáé... Talán a mama húslevese az, ami felül tud kerekedni azon az ízélményen, amit ismét tapasztaltunk a Széchenyi István Szakközépiskola Alapítványi Bálján. Megszokhattuk már évről-évre a minőséget, hiszen hazai pályán mozognak, és kiválóan csinálják. De azért a húsleves tényleg övön aluli volt. Mázli, hogy a svédasztal nem korlátoz, így csak a lelkiismeretünk szabott határt abban, hányszor is szedjünk a fogásokból.

Minden évben felbolydul az iskola, ugyanis a diákok és a tanárok együtt végzik az alapítványi bál összes simítását, kezdve a szervezéstől az ételek elkészítésén és felszolgálásán át egészen az utómunkálatokig. Ez meg is látszik, hiszen nem idegenek dolgoznak együtt, hanem olyan csapatok, akik a mindennapokban is közösségként működnek.

Együtt készülnek a versenyekre, együtt főznek a konyhán, együtt vannak az osztálytermekben és a tanulmányi utakon.

Mester László igazgató elmondta, több mint 15. alkalommal rendezik meg a bált. Az egyik fő cél a szülők közötti kapcsolat valamint az alapítvány bevételének gyarapítása, ami ilyen létszámmal szép összeg, hiszen minden évben eléri a vendégek száma a 140-160 főt. Az alapítvány egyrészt a tanulmányi versenyeket – annak utazási és nyersanyagköltségeit finanszírozza, valamint az iskola felújítására, eszközpótlásra fordítják a befolyt összeget.

„A napokban lesz a Bocouse Dor döntője, ahol három tanulónk vesz részt segítőként. De már tervezzük az áprilisi Gundel versenyen, valamint a szolnoki Pelikán kupán való részvételt is. Országosan még mindig nagyon jó színvonalat képviselünk, a versenyeken rendre az élvonalban vannak a tanulóink, ami nyilván a diákok és a tanárok közös sikere. Állandó partnereink egész évben hatalmas segítséget nyújtanak, így a bál alatt is. Idén a dekoráció is teljesen új volt az asztalokat és székeket pedig a Geréby Kúria biztosította. Valamint a német partnerkapcsolataink is nagyon fontosak az innováció és a fejlődés terén éppúgy, mint az emberi és szakmai kapcsolatok miatt. Idén ünnepeljük a 20. évfordulóját annak, hogy aláírtuk a német testvértartományunkkal az együttműködést. A diákok szeretnek ide járni, a szakmai visszajelzések jók és kiváló közösségek alakulnak. Kell ennél több egy iskolának?” – mondta Mester László. 

Kövessen minket a Facebookon is!