Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2016. február 17. 08:20 | Szerző/forrás: hiros.hu

Új tagot avatott a Kunsági Női Borrend

Új tagot avatott a Kunsági Női Borrend
Bálint nap alkalmával új taggal bővült a Kunsági Női Borrend. A három gúnár rendezvényházban megtartott eseményen az új tagok avatása mellett a kulturált borfogyasztást is népszerűsítették.

Bálint napi ünnepséget tartottak szombat délután a 8 évvel ezelőtt megalakult Kunsági Női Borrend tagjai. Az immáron hagyományosan minden évben megrendezett eseményen, Balassi Bálintra emlékeztek, aki gyakran megénekelte az életörömet, valamint a bor és a szerelem szeretetét. A szombati konferencia fő témája a középkori szőlő és bortermelés hagyománya, valamint a bor és a vallás kapcsolata volt, de emellett új borrendi tagokat is avatott a Kunsági Női Borrend. Az új tagok kiválasztása komoly tematika alapján zajlik.

Olyan hölgyeket fogadnak tagjaik közé, akiket meghívnak rendezvényeikre, egy évig részt vesznek programjaikon. Ha pedig egy év után is úgy gondolják, hogy szívesen  tartoznának a borrendhez, felavatják. Az avatás előtt a jelölteknek próbatételt kellett teljesíteniük, ami elméleti és gyakorlati részből állt. Idén Ádám Erika lett az új tag és Csizmadia Lászlót választották tiszteletbeli taggá. A szombati konferencián 25 társ borrend képviseltette magát, akik az ország különböző tájainak borvidékeit képviselték.

A rendezvényen a kulturált borfogyasztást is népszerűsítették. Az ünnepi programot a Lakó Sándor Kamarazenekar műsora, majd középkori lakoma zárta.

Kövessen minket a Facebookon is!