Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2016. február 20. 22:11 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

Énekszóval emlékeztek az óvodában Kálmán Lajosra

Énekszóval emlékeztek az óvodában Kálmán Lajosra
Második alkalommal szervezték meg a Kálmán Lajos Népdaltalálkozót. Az Egyetértés Utcai Óvodában 36 kisgyermek mutatta meg pénteken a zsűrinek énektudását. A találkozó fő célja az volt, hogy minél többen megismerjék népdalkincsünket és Kálmán Lajos nevét - írta meg a hiros.hu

Közös énekléssel kezdődött az idei Kálmán Lajos Népdaltalálkozó az Egyetértés Utcai Óvodában. A megmérettetésre a város összes óvodájából érkeztek kisgyermekek. A találkozót tavaly azzal a céllal hozták létre, hogy népdalkincsünk minél több óvodáshoz eljusson, és emellett megismerjék Kálmán Lajos nevét. 

- Ez a Kálmán Lajos Óvoda név egy kisgyerektől nagyon távol áll. Ezért ki kellett találnunk, hogy a gyerekekhez egy kicsit közelebb hozzuk ezt a nevet. Mivel Lajos bácsi nagyon sok óvó nénit tanított a főiskolán, ez az apropó adta az ötletet, hogy egy ilyen éneklő délelőttöt szervezzünk a város óvodáinak - mondta Kőváriné Kis Katalin intézményvezető

A népdaltalálkozó zsűrizésében Kálmán Lajos lányai is részt vettek. Bár pontozták a gyerekek előadását, de kiemelték, hogy ez nem verseny, nem a helyezés számít, hanem a közös játék, a közös éneklés.

- Édesapámnak is a fő szempontja volt, hogy sose szerette versenyeztetni az embereket, hanem azt akarta, hogy mindenki énekeljen, és hogy ezek a népdalok közkinccsé váljanak. Tehát nem a verseny itt a lényeg, hanem az, hogy mindenki részt vesz és énekel - hangsúlyozta Kálmán Zsuzsa.

A találkozón a hagyományos versenyek helyezéseit ugyan nem osztották ki, de a zsűri azért megválasztotta az aranytorkú és ezüsttorkú énekeseket a játékos délelőtt végén.

Tekintsék meg a találkozóról készült képgalériát és videót ITT

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!