Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2016. február 25. 14:47

Horgas Eszter fuvolázott a Wojtyla-házban

Képgaléria
Horgas Eszter fuvolázott a Wojtyla-házban
A világ számos országában és idehaza is folyamatosan koncertező Horgas Eszter fuvolaművész látogatott el csütörtökön a kecskeméti Wojtyla Barátság Központba. Már kedves mosolya is elég volt ahhoz, hogy a jelenlévők kis időre kizökkenjenek a hétköznapi gondokból. Amikor pedig a beszélgetést vezető Borzák Tibor újságíró megjegyezte, hogy ezúttal egy gyönyörű hölgyet invitált a sorsközösség közé, valamennyien helyeseltek. Csak a művésznő lepődött meg kicsit, hogy éppen ezzel kezdődik a bemutatása. A művésznő szépségéhez nem fér kétség, noha ő soha nem élne vissza ezzel a „helyzeti” előnyével. Neki az számít, mire képes a színpadon, mit tud átnyújtani tehetségéből, milyen produkcióval kápráztatja el a közönséget.

Szóba került az RTL Klubon nemrég futó Hungary\'s Got Talent című showműsor, ahol zsűritagként mondott véleményt a versenyzőkről. Eszter szerint még mindig nagyon sok tehetséges fiatal van az országban, az említett sorozathoz is számos értékes produkciót választottak ki, de azok közül adásidő hiányában nem került mindenki képernyőre. Előfordult, hogy egy zseni kislányt ő maga karolt fel, ösztöndíjat ajánlott neki. A hátborzongató, meghökkentő, érdektelen műsorszámokra viszont nem volt vevő, szinte borzongott bizonyos véres jelenetek láttán, és nem tudott mit kezdeni a visszafeleselő sértődöttekkel. A művésznőtől távol áll a bulvár világa, maga is elcsodálkozott azon, hogy képesek évekkel ezelőtti történéseket friss hírként tálalni, persze a nekik tetsző módon eltorzítva. Amikor címlapon hozták, hogy „Horgas Eszteren életmentő műtétet hajtottak végre”, családtagjai, tanítványai, barátai hívták lélekszakadva. Aztán kiderült, egy régi históriát melegítettek fel, könyvében annak idején írt az epekőműtétjéről, ebből kreáltak megkésett szenzációt.

Horgas Eszter őszintén beszélt életének nehéz időszakairól is. Amikor elvált a férjétől, egyedül maradt hét hónapos és hét éves kislányával. Csak rájuk tudott gondolni, miattuk nem kerülhetett letargiába. A Wojtyla gondozottjainak azt tanácsolta, hogy mindig gondoljanak másra, akit szeretnek, talán éppen ezzel a szeretettel tudnak rajta segíteni, picit megváltoztatni életük irányát. A gödör legaljáról is a fényt kell figyelni! Nehéz pillanatokat okozott a művésznőnek az is, amikor ellopták mesterfuvoláját. Nemigen volt ideje keseregnie azon, hogy milyen értéktől fosztották meg – mintha egy testrészét vágták volna le! –, közelgő koncertje miatt meg kellett oldania a helyzetet. A különleges instrumentum annyira hozzánőtt, hogy vele alszik. És kevesen vannak, akik a világon olyan hangszerrel tudtak karriert csinálni, ami egyébként nem kifejezetten szólóhangszer. Végezetül Eszter meglepte a jelenlévőket, táskája mélyéről elővette aranyfuvoláját és rögtönzött rajta egy dallamot, melynek egyre gyorsabb tempóját a jelenlévők tapssal diktálták. A művésznő jutalma nem is lehetett más, mint vastaps.

A csütörtöki menüt (székelykáposzta, sütemény) Héjja Jánosnak, a magyar McDonald\'s egyik franchise partnerének köszönhetjük, aki Horgas Eszterrel együtt az ebédet is kiosztotta a rászorulóknak. Támogatónk elmondta: a jövőben is örömmel segíti a népkonyhát.

 

Rólunk írták!

http://gong.hu/egyeb/hangtar/244190-februar-25-en-vendegunk-horgas-eszter-volt

http://hiros.hu/kultura/horgas-eszter-fuvolamuvesz-wojtyla-hazban

http://www.baon.hu/bacs-kiskun/kultura/gyuloli-a-kamut-a-hazugsagot-653519

http://alfoldiregiomagazin.hu/2016/02/foszerepben-a-muveszet/

http://keol.hu/kecskemet/horgas-eszter-fuvolazott-a-wojtyla-hazban

http://mixonline.hu/Cikk.aspx?id=122390

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház