Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2016. február 26. 15:06

Sikerrel zárult Kecskeméten a klímareferensek képzése

Átvehették a képzéssorozat sikeres elvégzését igazoló tanúsítványaikat pénteken Kecs-keméten azok a többségében önkormányzati szakemberek, akik az elmúlt hetekben részt vettek a négy modulból álló, nyolcnapos klímareferens-képzésen. Az oklevelüket átvevő klímareferensek – részben a Nemzeti Klímaadaptációs Hálózat tagjaiként – sokat tehet-nek majd szűkebb-tágabb környezetükben a klímaváltozás hatásai ellen. A tanúsítványo-kat Dr. Forgó Gábor, az Atrois Kft. ügyvezető igazgatója, a projektet megvalósító DIPOL Csoport konzorciumi partnere adta át pénteken délután a kecskeméti Megyeházán.

Bács-Kiskun megye középtávú gazdaságfejlesztési programja kiemelt célként tűzte ki a környezetterhelés csökkentését, különös tekintettel az üvegházhatású gázok és a hulladék kibocsátására – fogalmazott a tanúsítványok átadása kapcsán Dr. Forgó Gábor. Az Atrois Kft. ügyvezető igazgatója, a projektet megvalósító DIPOL Csoport konzorciumi partnere azon meggyőződésének adott hangot, hogy a megújuló energia arányának növelése a térségek energiatermelésében és felhasználásában nemcsak a környezeti állapot, hanem a térségi foglalkoztatás javulásához is hozzájárul. Mindebben a munkában pedig a megye településeinek segítségére lehetnek a tanúsítványaikat most átvett klímareferensek.

– Bízom abban, hogy a képzést sikerrel teljesítő szakemberek a Kecskeméten és a környező településeken az önkormányzatok és intézményeik segítségére lehetnek abban, hogy sikeres európai uniós pályázatok készüljenek a klímaváltozáshoz történő alkalmazkodás terén – jelentette ki Dr. Forgó Gábor. A szakember emlékeztetett rá, hogy a megyeszékhelyen csaknem napra pontosan három hónapja, 2015. november 24-én elindult, négyszer kétnapos képzés részeként a résztvevők a klímaváltozással és annak magyarországi hatásaival, egy-egy ország, régió vagy éppen település sebezhetőségének mérésével és a klímaváltozáshoz való alkalmazkodás rugalmasságának lehetséges fokozásával, a települési klímaváltozási stratégia készítésének lépéseivel, a projektekhez, pályázatokhoz tartozó pénzügyi és technikai ismeretekkel, valamint a projektekhez kapcsolódó kommunikáció eszközeivel ismerkedhettek meg. 

Kövessen minket a Facebookon is!