Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2016. február 27. 21:31 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

Magasba emelt a karzaton tartott KARZAT a kecskeméti református templomban

Képgaléria
Magasba emelt a karzaton tartott KARZAT a kecskeméti református templomban
Kecskemét - Az idei év első KARZAT nevet kapott istentiszteletét tartották meg szombaton 17 órakor a református templomban. A fiatalokból álló együttes ezúttal is elkápráztatta a református gyülekezet fiatal és „régebb óta\" fiatal jelen lévő tagjait.

A KARZAT - mint korábban már megírtuk - egy évszázados tradíció újragondolása, Szikszai Szabolcs ifjúsági munkával megbízott kecskeméti református lelkész ötlete. Egy istentisztelet, amit teljes egészében a templom-karzaton tartanak. Nem szokványos kezdeményezés, különösen, ha azt vesszük figyelembe, hogy talán vannak olyanok, akik még soha nem is jártak a templomban a karzaton.

- Azt szerettük volna, hogy egy ekkora templomban egy kisebb számú gyülekezet is otthonosan érezhesse magát, és megélhessük azt a közelséget a közösségben, ami egy ekkora templomban csak egy nagy-számú gyülekezettel lehetséges - indokolta ötletét korábban Szikszai Szabolcs. Hozzátette ugyanakkor, hogy amikor már a negyedik KARZAT istentiszteleten is túl voltak, valaki felhívta a figyelmét arra, hogy voltaképpen ez egy évszázados tradíció folytatása. Ugyanis valóban: évszázadokig a fiatalok a református istentiszteleteken a karzaton ültek.

A szombat esti KARZAT-on is a fiatalok voltak többen. Noha - mint képgalériánkban is látható - „régebb óta fiatalok\" is részt vettek az istentiszteleten. Amelyen ezúttal nem volt hangosítás, és nem volt kivetítés sem azért, mert Szikszai Szabolcs eleve így találta ki, így szerette volna a lelkeket megérintő, meghitt hangulatú stentiszteletet a templom karzatán.

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!