Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2016. február 27. 21:39 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

Folytatódnak a Gárdonyi Életműkoncertek Kecskeméten

Folytatódnak a Gárdonyi Életműkoncertek Kecskeméten
Amint arról számos formában értesülhettünk: városunkban kezdetét vette a térség egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó 2016-os klasszikus zenei sorozata, a Gárdonyi Életműkoncertek. A következő program március 5-én, szombaton 17 órakor lesz.

A sorozatot február 6-án ünnepi tudományos előadással és hangversennyel nyitották meg, melynek középpontjában a 110 éve született Gárdonyi Zoltán (1906-1986) hitvalló zeneszerző életműve állott. A sorozat következő alkalma több szempontból is rendhagyó. Egyrészt különös megtiszteltetés, hogy az est fővédnöki tisztét Szemereyné Pataki Klaudiapolgármesterasszony vállalta. Másrészt március 5-én, 17 órakor illusztris vendéget köszöntenek a szervezők a kecskeméti református templomban: Gárdonyi Zsolt (1946-), Gárdonyi Zoltán zeneszerző fia, személyesen is részt vesz a rendezvényen. 

Ekkor a hetvenedik évébe lépő professzor kompozíciói is elhangzanak édesapja darabjai mellett. A műveket fiatal művészek szólaltatják meg: a nemzetközi viszonylatban is számon tartott Vida Mónika Ruth zongorán és orgonán, Mády-Szabó Eszter gordonkán, Stark János Mátyás hegedűn, a kecskeméti Hámori Áron pedig harsonán működik közre. 

A tekintélyes, hat részes, kortárs egyházzenei rendezvénysorozat a Kecskeméti Református Egyházközség szervezésében a Nemzeti Kulturális Alap, a Print 2000 Nyomda, valamint aGárdonyi Teaház támogatásával valósulhat meg. Bárki csatlakozhat a szponzorokhoz a Református Pontban igényelhető támogatójegyek vásárlásával vagy adománya felajánlásával.

Mindenkit szeretettel várnak!

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!