Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2016. február 29. 19:50 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

22 migránst szállított a szerb embercsempész

22 migránst szállított a szerb embercsempész
Minősített embercsempészés bűntette miatt vádat emelt egy 57 éves szerb férfi ellen a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség. A vádlott még 2015. szeptember 14-én fizetség reményében Szegedről 22 szír migránst akart egy kisteherautóban Budapestre, majd Ausztriába csempészni, de a rendőrök az M5-ös autópályán Kecskemétnél elfogták őket.

A férfi aznap egy ismeretlen személy tulajdonában lévő, használt kisteherautóval Szegedre utazott, majd a város közelében felvett a járműbe 22 szír migránst, akikről tudta, hogy illegálisan lépték át a szerb-magyar államhatárt.

A migránsok úti célja Ausztria volt, ezért a vádlott az M5-ös autópályán haladt velük Budapest felé. A migránsok a szállításért 4-500 eurót ígértek, ám az embercsempész a pénzt nem kapta meg, ugyanis a rendőrök a sztrádán Kecskemétnél, egy parkolóban igazoltatták és tetten érték.

A szerb férfit, aki előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, az ügyészség vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön, valamint kiutasítás kiszabását indítványozta vele szemben azzal, hogy a lefoglalt kisteherautó az állam tulajdonába kerüljön. A vádlott bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog majd dönteni.

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!