Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. március 5. 21:53 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

Elnöki évértékelő a Kecskeméti Járásbíróságon

Képgaléria
Elnöki évértékelő a Kecskeméti Járásbíróságon
A Kecskeméti Járásbíróság elnöke évértékelőt tartott a bíróság dísztermében. Gillyné dr. Malkócs Angéla kiemelte, hogy a járásbíróság kiváló évet zárt tavaly.

Rámutatott, hogy 2015-ben a korábbi évekhez viszonyítottan nőtt az ügyérkezés, ennek ellenére az ügyhátralékot sikerült csökkenteni. Jelentős előrelépés történt az „öreg ügyek\" (kettő éven túl folyamatban lévő ügyek) terén is, ugyanis a mindkét ügyszakban ezek aránya az év végére 5 százalék alá csökkent, amire a korábbi években nem volt példa.

Ugyanígy emelkedett az ítélkezési munka megalapozottsága is, ami az elsőfokú határozatok helybenhagyása terén mérhető.

Az eredmények többek között az igazgatási vizsgálatokra és ellenőrzésekre, valamint célvizsgálatokra, illetőleg a „Szolgáltató bíróságok\" programra vezethetőek vissza.

Az elnök asszony kitért arra is, hogy a bírósági közvetítés (mediáció) intézményét 2015-ben számos alkalommal igénybe vették az állampolgárok, a lefolytatott közvetítői eljárások pedig 78 százalékban megállapodással zárultak. Beszámolt arról is, hogy a járásbíróság kiemelten fontosnak tartja a „Nyitott bíróságok\" programban való aktív részvételt.

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!