Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. március 6. 20:05 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

Hajdú Melinda az Acélmagnóliákban

Hajdú Melinda az Acélmagnóliákban
Különleges feladat Hajdú Melinda számára Anelle megformálása az Acélmagnóliákban. A pergő ritmusú darabban ugyanis nem csak színészként, hanem fodrászként is helyt kell állnia. (Fotó: Walter Péter)

- Egy kisváros, egy fodrászüzlet - hat nő. Miért válhatott világsikerré az Acélmagnóliák?

- Jól megírt bulvár darab, amelynek megvan a kellő mélysége. A felszín könnyed és humoros, de ha egy kicsit mélyebbre ásunk, kiderül, hogy mindegyik szereplő súlyos terheket cipel a vállán. Erősek és okosak, ráadásul nagyon jó humoruk van, s talán éppen emiatt érinti meg az ember lelkét a történetük.

- Miközben a vendégek kicserélik a híreket, a fodrászüzletben, egymás után készítitek a frizurákat. Sokat kellett gyakorolni?

- Nagyon nagy koncentrációt igényel az előadás, hiszen mindennek a megfelelő pillanatban kell megtörténnie: a hajszárítónak pontosan akkor kell megszólalnia, amikor dramaturgiailag indokolt, a frizurának a megfelelő pillanatban kell elkészülnie, sőt, az sem mindegy, hogy az egyes munkafolyamatokkal mikor végzünk. A Ruszt Stúdió Színházban mutatjuk be a produkciót, ahol a nézők szinte karnyújtásnyira vannak tőlünk. Olyan érzésük lesz, mintha valóban ott lennének egy fodrászüzletben, ahol ők maguk is részesei a történetnek.

- Volt valamilyen előképzettséged a fodrászkodásban? Vagy mindent most kellett megtanulni?

- A kézügyesség sajnos nem az erősségem... De otthon mindig én csavartam be édesanyám haját, és ennek most nagy hasznát veszem. Persze így is sok szakmai fogást kellett megtanulni. Valódi eszközöket használunk: hajvasalót, hajszárítót - mint egy igazi fodrászatban.

- Mit tudhatunk meg az általad alakított fiatal lányról?

- Anelle nem régiben költözött a darab helyszínéül szolgáló amerikai kisvárosba. Truvy szalonjában vállal munkát, s igyekszik beilleszkedni ebbe a viszonylag zárt közegbe, ahol mindenki ismer mindenkit. Ő maga is meglehetősen zárkózott személyiség, ami titokzatossá teszi a környezete számára, s utóbb ki is derül, hogy valóban van valami, amit szeretne titokban tartani. A darab során a személyisége nagy változáson megy keresztül, s végül az is kiderül, mi Anelle titka.

(kecskemetikatona.hu /Rákász Judit)

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!