Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. március 7. 08:22 | Szerző/forrás: hiros.hu

A stúdiószínházban tartották a gyógyszerbank Oscar-gáláját

A stúdiószínházban tartották a gyógyszerbank Oscar-gáláját
Az Acélmagnóliák főpróbája után tartotta a kecskeméti Inner Wheel Klub Gyógyszerbank projektjének záró rendezvényét. Így nem csak a program sikere miatt volt szinte minden jelenlévő arca könnyes csütörtökön este.

A Ruszt József Színházban jöttek össze az Inner Wheel Klub tagjai, barátai, támogatói egy igazi női darabra. Cseke Péter vitte színre az egy fodrász szalonban zajló Oscar-díjas történetet, amelynek pénteken este lesz a premierje. Hat remek színésznő varázsolta el a közönséget, az első felvonás alatt még a nevetéstől, a második részben viszont már a sírástól patakzottak a könnyek a stúdiószínházban.

Ambrusné Magó Aranka, a klub soros elnöke is könnyeivel küszködve szólt az előadás végén, amikor köszöntötte a vendégeket. Elmondta a tavalyi nagy sikerű Maci-projektjük után idén hátrányos helyzetű családok gyógyszervásárlását támogatták.

Gyógyszerbank programjuknak és az adományozóknak hála 170 rászoruló családnak nyújthattak segítséget. – Nagy feladat volt ez, de közben óriási siker is, aminek nagyon örülünk – hangsúlyozta Ambrusné Magó Aranka. – Hagy legyen ez a mi Oscar-gálánk!

Ahogyan egy Oscar-gála, úgy ez a rendezvény is a köszönetnyilvánításoknak adott helyet. Az Inner Wheel elnöke elmondta, hogy a gyógyszerbank projekt nem jöhetett volna létre klubtagjaik, családtagjaik, barátaik áldozatos munkája nélkül, hisz több mint 200 órát töltöttek a Rotary Klub adventi forralt boros kuckójában. Megköszönték a segítséget dr. Csausz Mariann doktornőnek, akinek körzetében megvalósult ez a program és a Műemlék Patikának, amely vállalta az ezzel járó plusz feladatokat, valamint az adományozóknak, akik nélkül nem jöhetett volna létre a gyógyszerbank. A Kecskeméti Lapoknak és a Hiros.hu-nak külön megköszönték a híradást erről a nemes ügyről.

Ambrusné Aranka a záró rendezvényen jelentette be ünnepélyesen, hogy folytatni szeretnék a programot. Ebben segítségükre lesz a „Más Jövő a te jövőd Alapítvány is, amely szintén az egészségmegőrzés, a rászorulók támogatását tűzte ki célul.

Végezetül Cseke Péternek köszönték meg a különleges színházi élményt és a lehetőséget a főpróba megtekintésére. Pezsgős koccintással zárult az est hivatalos része, majd a direktorral és a színészekkel is beszélgethettek a résztvevők.

Kövessen minket a Facebookon is!