Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. március 9. 15:54

Általános infók a Világ Ifjúsági Találkozóról

Mikor? Az egyházmegyei előtalálkozók 2016. július 20. és 25. között tartanak majd, a központi krakkói eseményeket, tehát magát az Ifjúsági Világtalálkozót pedig július 26. és 31. között rendezik majd meg. A magyar csoportok legtöbbje az előtalálkozókra is kiutazik majd, de természetesen lehetőséged lesz arra is, hogy csak a központi eseményekre utazz ki, és kint csatlakozz a magyar zarándokokhoz.
Kiknek?

18 és 35 év közötti katolikus fiataloknak és barátaiknak. (Ha az adott csoport vezetője indokoltnak látja, 17 évet betöltötteket is felvehet a csoportjába. Ezért mindenképpen kérjük, hogy vedd majd fel a kapcsolatot az egyházmegyéd ifjúsági referensével, és tőle kérj több infót.)

A szervezők mintegy 2,5 millió résztvevőt várnak Lengyelországba, köztük természetesen több ezer magyar fiatalt is.

Mennyibe kerül majd?

A teljes részvételi díj kb. százezer forint lenne (utazással, előtalálkozóval együtt), de erre az összegre számos támogatást kapunk részben a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciától, részben az egyházmegyéktől (az utóbbit az adott egyházmegye által meghatározott létszámban vehetik igénybe a jelentkezők, de ezek a keretek tágasak! :-). A támogatásoknak köszönhetően az egyházmegyei szervezésben utazók számára várhatóan 50–55 ezer Ft-ba kerül majd a találkozó.

Hogyan jelentkezzek?

Fontos, hogy jelentkezésedet csak a 2016 márciusában megnyíló magyar nyelvű regisztrációs rendszerben rögzítsd, amely a krakko2016.hu weboldalról lesz elérhető! A komoly kellemetlenségek elkerülése végett a – már megnyílt – nemzetközi jelentkeztetési rendszerben ne regisztrálj, csak ebben a magyar nyelvűben: innen fogjuk továbbítani országosan a jelentkezéseket Krakkónak. Ez azért is fontos, mert jelentős anyagi kedvezményekhez is hozzájuthatsz majd, és a magyar zarándokcsomag is a tiéd lesz.

További infók hamarosan –
nézz vissza ide máskor is!

Addig is, ha van még kérdésed, tedd fel! 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház