Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. március 10. 23:05 | Szerző/forrás: keol.hu

Amerika Nap az ÁFEOSZ-ban

Amerika Nap az ÁFEOSZ-ban
Az ÁFEOSZ és a Katona József Gimnázium kapta a lehetőséget Kecskeméten az Amerika Nap megrendezésére. A rendezvényre ellátogatott az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének jogi attaséja is.

„Álmaidban Amerika visszainteget\" címmel tett közzé pályázatot a magyarországi köznevelési intézmények körében az amerikai nagykövetség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Amerika Nap megszervezésére. A sok jelentkező közül öt iskolát választottak ki. Kecskeméten - az országban példa nélkül kettőt - a Katona József Gimnáziumot és az ÁFEOSZ Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskolát.

A kiválasztás szempontjai között szerepet kapott a helyi közösség megjelenése, valamint a diákok és a média bevonása a projektbe. A középiskola tanulói változatos programokon vehettek részt az Amerika Napon. Vizuális tartalmakat állítottak elő, videót készítettek, és különböző amerikai sütiket sütöttek: például a híres amerikai pitével is megpróbálkoztak.

Az egész napos programsorozaton a diákok és a pedagógusok betekintést nyerhettek a budapesti nagykövetség munkájába, és kérdezhettek is Matthew Wayne Espenshade jogi attasétól, aki az ÁFEOSZ tornatermében körültekintve úgy kezdte beszédét, hogy mindig csodálattal tölti el, ha ilyen érdeklődés övezi az országot, amelyet annyira szeret.

A nap fő témájával, azaz a patriotizmussal, azaz hazafisággal kapcsolatban Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere az eseményen mondott köszöntőjében kiemelte: „Máshogy mondjuk, de ugyanazt gondoljuk. Magyarok és amerikaiak között erős érzelmi kötelék feszül, még akkor is, ha másképp fejezzük ki magunkat. Ugyanazt akarjuk: szabadságot a nemzetünknek, szabadságot a hazánknak.\"

Kövessen minket a Facebookon is!