Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. március 17. 22:16 | Szerző/forrás: keol.hu

Ezt feltétlen látni kell: egy éves a felsőlajosi Magán Zoo

Egy év telt el azóta, hogy az abonyi állatkert Felsőlajosra költözött. Az eltelt év eredményeit a Magán Zoo facebookon oldalán összegezték.

Tavaly márciustól már látogathatták az Abonyból áttelepült állatokat, 2015. április 14-én pedig hivatalosan is megnyitották az újonnan épült pihenőparkot. Az ünnepségen jelen volt Dr. Salacz László országgyűlési képviselő, Juhász Gyula, a település polgármestere, valamint nagyon sok új és régi látogató. Azóta Felsőlajoson született két kisoroszlán, valamint két egyed fehér tigrissel gyarapodott az állatállomány.

Idén február 1-től már minden nap - ünnepnapokon is - nyitva tart a Magán Zoo. Egyre népszerűbb az előadással egybekötött látványetetés. Melyen a jól bevált tejszínhabbal csalogatják közel a vendéghez a fehér és szibériai tigriseket, a fehér és barna oroszlánokat, akik nem idegenek a látogatóknak, hiszen korábban még simogathatók is voltak az akkor még kis állatok.

- Azoknak is ajánljuk a parkunkat, akik csak tavaly év elején látogattak el hozzánk, mert nagyon sok mindennel gyarapodtunk - írta a facebook oldalon a tulajdonos-igazgató. Duplájára nőtt a játszótér, megépült a látványos bejárati kapu, és ezek mellett új kifutók is épültek. A megnyitásnál még nem voltak láthatók például a rhesus majmok, a fehér pamacsos selyem majmok, az óriás papagájok, a hiúzok vagy a fehér tigrisek. Most ezeket is látni lehet már Felsőlajoson. Nemrég megépült Shakira és Mohan új kifutója is, valamint egy másik, amelybe reményeink szerint ebben az évben jaguárkölykök érkeznek.

Az abonyi állatkert 2016. március 1-jén végleg bezárt. Viszont Felsőlajos és Lajosmizse település vezetése nagy reményeket fűz a Bács-Kiskun megyébe áttelepült állatkerthez. Olyannyira, hogy ebben az évben még nagyobb hangsúlyt fektetnek a turizmusra, és ennek érdekében új utak megépítésével segítik a megközelíthetőségét. A felsőlajosi állatkert célja a folyamatos fejlődés, amit feltétlen látni kell...

TOVÁBBI RÉSZLETEK ITT

Kövessen minket a Facebookon is!