Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. március 17. 22:19 | Szerző/forrás: keol.hu

Az Alföld vonzásában - Válogatás az alföldi festészet alkotásaiból

Az Alföld vonzásában - Válogatás az alföldi festészet alkotásaiból
Az Alföld vonzásában - Válogatás az alföldi festészet alkotásaiból\" címmel nyílt kiállítás március 16-án, szerdán 16 órakor a Bozsó Gyűjteményben. A Kecskeméti Tavaszi Fesztiválhoz kapcsolódó, május 1-ig (csütörtöktől vasárnapig, 10-től 18 óráig) megtekinthető tárlatot a kiállítás kurátora, Dr. Nátyi Róbert művészettörténész, főiskolai docens (SZTE, REÖK) nyitotta meg.

Megelőzően a megnyitóra érkezett látogatókat Loránd Klára, a Bozsó Gyűjtemény igazgató kurátora köszöntötte. Köztük Szurcsik János hercegszántói festőt, aki az egyetlen élő művésze a most bemutatott válogatásnak.

Loránd Klára arról is tájékoztatta a megjelenteket, hogy a kiállítás megrendezésekor sikerült olyan partnereket találniuk, akik szintén szívügyüknek tekintik az alföldi festészetet. A Kecskeméti Tavaszi Fesztivál pedig a legjobb alkalom arra, hogy ezt a gazdag kiállítási anyagot bemutathassák a Bozsó Gyűjteményben.

A tárlat létrejöttét a Hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum, a Szegedi Móra Ferenc Múzeum, és a Csongrád Megyei Önkormányzat, valamint magángyűjtők támogatták „kölcsön\" festményekkel.

Kövessen minket a Facebookon is!