Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. március 31. 21:16 | Szerző/forrás: keol.hu

A Bács-Kiskun megyei ügyészek 2015-ben is magas szakmai színvonalú munkát végeztek

A Bács-Kiskun megyei ügyészek 2015-ben is magas szakmai színvonalú munkát végeztek
A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség évértékelő értekezletet tartott, amelyen részt vett dr. Belovics Ervin büntetőjogi legfőbb ügyész helyettes is.

A 2015. évi tevékenység értékelésére összehívott összügyészi értekezleten Dr. Nánási László főügyész a megyében működő 7 járási ügyészség és a főügyészség működésének személyi és tárgyi feltételeit ismertette. Hangsúlyozta, hogy a szervezetben jó felkészültségű, hivatásuk iránt elkötelezett szakemberek tevékenykednek valamennyi szakterületen.

Dr. Dókáné dr. Pályi Krisztina büntetőjogi főügyészhelyettes az ügyészségi nyomozás, a nyomozás felügyeleti és a vádhatósági tevékenységet értékelte. Az egységes joggyakorlat kialakításában a főügyészség munkatervi és instruáló vizsgálatai is szerepet játszanak.

Az Európai Unió tagállamainak ügyészségeivel folytatott, növekvő számú jogsegélyforgalom eredményességét kecskeméti ügyészek hágai koordinációs értekezleteken való részvétele is elősegítette.

Dr. Nacsa Klára közjogi főügyészhelyettes a közérdekvédelmi szakág törvényességi ellenőrzési tevékenységét, valamint a magánjogi területet érintő feladatokat ismertette.

A főügyészség területén lévő büntetés-végrehajtási intézetek, rendőrségi fogda és előállító helyiségek működésének törvényességi vizsgálatát a főügyészség büntetés-végrehajtási csoportja a tavalyi évben is magas szakmai színvonalon látta el.

A beszámolókat követően dr. Belovics Ervin büntetőjogi legfőbb ügyész helyettes kiemelte, hogy az ügyészség feladata a törvényesség, szakszerűség és időszerűség biztosítása. A megye ügyészi szerveinek munkáját értékelve elmondta, hogy Bács-Kiskun megye ügyészei a jelentős ügyforgalom mellett az elmúlt évben is magas szakmai színvonalú munkát végeztek, amelyért köszönetét fejezte ki.

Kövessen minket a Facebookon is!