Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. április 4. 21:40 | Szerző/forrás: keol.hu

Művészeti irányultságú első osztályokat indít a kecskeméti Móra Ferenc Általános Iskola

Művészeti irányultságú első osztályokat indít a kecskeméti Móra Ferenc Általános Iskola
A kecskeméti Móra Ferenc Általános Iskolában nagy hagyományai vannak a művészeti nevelésnek. A művészeti irányultságú két első osztályunkba szeretettel várjuk azokat a leendő első osztályos tanulókat, akik nyitottak a művészetek különböző ágai iránt.

Osztályainkban kiemelt fontosságú a rajz, képzőművészet és a néptánc oktatása. Tanítványainkkal megismertetjük a néphagyományokat, a néptánc alapjait. A művészeti nevelés felmenő rendszerben történik, így a jelenlegi 1. 2. 3. ill. 5. osztályban már szép sikereket érnek el csoportjaink. 

Iskolánk Pedagógiai Programjában kiemelt fontosságú a művészetek ápolására nevelés. A leendő első osztályokban a rajz, képzőművészet oktatása emelt óraszámban történik, a néptánc oktatása pedig az öt testnevelés óra terhére az 1.a-ban heti 2, az 1.b-ben pedig heti 1 órában folyik.

A délelőtti képességfejlesztést nagyszerűen kiegészíti a délutáni időszakban folyó művészeti szakkörökben végzett munka. A művészeti nevelést, képességfejlesztést kiváló, szakmailag jól felkészült pedagógusok közvetítik a gyermekek felé. A tanítók személyre szabottan végzik a tehetséggondozást és felzárkóztatást, több gyakorlóanyag beiktatásával biztosítják a differenciálást, egyéni ütemben való haladást. A művészetek terén tehetséges tanulóink az elmúlt évek alatt több városi és megyei rendezvényen is részt vettek.

Iskolánkban megalakulásától kezdve több éven keresztül ének-zene tagozatos oktatás folyt, diákjaink nagyon szép sikereket értek el, a kórusversenyeken, rendszerint I. helyezést, aranyminősítést kaptak. Az ének-zene tagozat megszűnése után a művészetek más ágát szerettük volna életre kelteni iskolánk falai közt, így a tantestület úgy határozott, hogy a képzőművészet és a néptánc profilt fogjuk kifejleszteni, támogatni.

Évek óta kiemelten hagyományos nagy rendezvényünk a Városi Néptánc Fesztivál, mely kiváló lehetőséget és alkalmat ad arra, hogy az amatőr néptánc csoportok városunkból és a kistérségből bemutatkozzanak, így építve a szakmai tapasztalatcserére, pedagógiai és baráti kapcsolatok elmélyítésére.

A híres Kecskemét Táncegyüttes táncosai segítségével készül csoportunk a bemutatóra. A már 13 éve működő tűzzománc- és a rajz szakkör diákjai eredményesek, I. II. III. helyezéseket, különdíjakat érnek el városi és országos versenyeken. Minden évben a kecskeméti városi Paletta művészeti kiállításra beválogatják alkotásaikat.

Kövessen minket a Facebookon is!