Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. április 5. 21:18 | Szerző/forrás: keol.hu

Árnyékként követte és zaklatta volt párját

Árnyékként követte és zaklatta volt párját
A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség minősített zaklatás vétsége miatt emelt vádat egy kecskeméti férfivel szemben, aki a szakítás után volt párját félelemkeltés céljából másfél éven át zaklatta.

Az 56 éves kecskeméti férfi 2013 júliusától alkalmi jellegű kapcsolatot tartott fenn a sértett nővel, aki azonban 2014 májusában megszakította vele a kapcsolatot. A vádlott nem volt hajlandó ebbe belenyugodni és másfél éven keresztül folyamatosan zaklatta a nőt. Rendszeresen figyelte, mindenhová követte, telefonon hívogatta, sms-ben, üzenetrögzítőn és interneten üzengetett a sértettnek.

A vádlott a sértettel szemközti lakása erkélyéről, illetve az utca túloldalán állva figyelte a nő lakását és előfordult, hogy tudatta is a nővel, hogy látja az otthoni tevékenységét. A férfi a lakásából gyakran készített fényképeket a sértettről és kilátásba helyezve azok nyilvánosságra hozatalát, a kapcsolat folytatását akarta elérni. A nő napirendjének ismeretében rendszeresen várta őt a munkahelye vagy otthona előtt, mindenhová követte, még az üzletekbe is utána ment, eközben szidalmazta, mocskolta a nőt.

A rendszeres háborgatás mellett a vádlott félelemkeltés céljából többször közölte a nővel, hogy „nincs veszítenivalója\" és ha a nő kidobja, nemcsak magával, de a sértettel is végez. Születésnapján a lelövésével is megfenyegette a nőt. Amikor 2015 novemberében a nő és családja étterembe ment, a férfi oda is követte őt és várakozás közben az arcát az ajtóüveghez nyomva indulatosan próbált kommunikálni a sértettel.

A járási ügyészség a szabadlábon lévő, büntetlen előéletű férfit a zaklatás súlyosabban minősülő, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve, folytatólagosan elkövetett vétségével vádolja.

Bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog majd dönteni.

Kövessen minket a Facebookon is!