Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. április 5. 21:23 | Szerző/forrás: keol.hu

MSZP - Minden pártból ki kell szűrni az „offshore lovagokat”!

MSZP - Minden pártból ki kell szűrni az „offshore lovagokat”!
„Példát mutatva képviselőtársaimnak, először én kívánok nyilatkozni arról, hogy nincs külföldön bejegyzett vállalkozásom, és mindenért itthon adózom.\" Szó szerint ezt mondta az MSZP megyei elnöke a párt mai sajtótájékoztatóján - tudósított a hiros.hu

Király József kiemelte: kiszivárogtak ugyanis egy panamai ügyvédi iroda adatai, köztük a Magyarországról bejegyzett offshore cégek adatai is. Az újságírók először a közszereplőket  vizsgálták meg, akkor bukkantak Horváth Zsolt egykori fideszes egészségügyi államtitkárra, országgyűlési képviselőre.

A pártelnök úgy fogalmazott: offshore céget elsősorban azok jegyeznek be, akiknek van eltitkolni valójuk, és Horváth Zsolt fideszes országgyűlési képviselőnek biztosan volt, hiszen vagyonbevallásában nem jelezte, hogy melyik cégben milyen szerepet tölt be.

A tájékoztatón elhangzott: a megyei MSZP szeretné elejét venni a botrányoknak, ezért felszólítják minden városi és megyei fideszes és valamennyi más párt képviselőjét, hogy nyilatkozzanak arról: van-e nekik vagy családtagjaiknak külföldön bejegyzett vállalkozásuk. Ha igen, mi az, és mekkora részesedésben, valamint offshore cégekben, „adóparadicsomban\" tartanak-e pénzt. Ezt a felszólítást jelképezték Király József, valamint Riczu Péter MSZP-s párttag kezében a paradicsomok.

Kövessen minket a Facebookon is!