Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. április 6. 21:48 | Szerző/forrás: keol.hu

Hadisírokat és templomromokat keresnek fel vasárnap

Hadisírokat és templomromokat keresnek fel vasárnap
Hadisírokat és templomromokat keresnek fel Nyárlőrinc és Lakitelek térségében a hétvégén. A túra időpontja április 10. (vasárnap), a vezetői pedig Hársch Ferenc és Hajagos Csaba, történész, muzeológus - tájékoztatta a keol.hu-t dr. Kriston Vízi József etnográfus, múzeumi kultúraközvetítő. (A fotók egy tavalyi túrán készültek.)

A tervezett indulás 8 órakor lesz a Kecskeméti Katona József Múzeum központi épülete elől (Vasútpark). Gyülekező 07:40-től. A tervezett visszaérkezés aznap 18 órakor.

A kerékpáros túra útvonala: Nyárlőrinc - Lakitelek - Szentkirály, a távja pedig 63 km. A kirándulás ingyenes, bárki számára teljesíthető.

A túra során a résztvevők Nyárlőrincen megnézik a középkori templomromot, majd felkeresik a temetőben a hadisírokat. Ezt követően Lakitelek-Tőserdőre mennek, ahol „ellenőrzik\" a vízállást, majd az Árpád-kori templomrom ásatását nézik meg és betérnek a Pálinkaházba is.

Lakitelekről Szentkirályon át indulnak haza Kecskemétre, és ha szerencséjük lesz, akkor Szentkirályon egy meglepetés is eléjük kerül.

Kövessen minket a Facebookon is!