Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. április 11. 21:40 | Szerző/forrás: keol.hu

A KÉSZ nem azonosul Gyárfás Tamással

A KÉSZ nem azonosul Gyárfás Tamással
Az eddig közel 84 millió forintos támogatást fizető KÉSZ szerint a Magyar Úszó Szövetség a jelenlegi vezetésével nem jelent értéket a szponzorai számára.

A KÉSZ Csoport 2013-ban kötött támogatási szerződést a MÚSZ-szal. A szerződés célja a 2019/2021. évi vizes világbajnokság elnyerésének támogatása, a világbajnokságra való felkészülés, valamint célirányosan Hosszú Katinka támogatása volt - írta közleményben hétfőn a KÉSZ Csoport.

A KÉSZ álláspontja az, hogy a MÚSZ az immár sorozatos botrányai miatt (lásd Hosszú Katinka és most Kiss László ügyét) - melyek okát nem kis részben kifejezetten Gyárfás Tamás személyében látjuk - nem képes teljesíteni azt az elvárást, melyet a KÉSZ a támogatás fejében támasztott, nevezetesen, hogy a MÚSZ támogatásán keresztül a KÉSZ Csoport tovább erősítse saját reputációját, társadalmi megbecsültségét. A MÚSZ a jelenlegi helyzetében erre alkalmatlan.

Ezért a KÉSZ Csoport a támogatási szerződés felmondása mellett döntött. A támogatási szerződés alapján egyébként a KÉSZ összesen 83.742.740 forintot fizetett meg a MÚSZ felé, melyből 25.000.000 forint már a szerződéskötéskor megfizetésre került. Ezzel a KÉSZ Csoport a Szövetséggel való együttműködést lezártnak tekinti.

Mindemellett a KÉSZ Csoport várja a Szövetségtől, és személy szerint a Szövetség elnökétől azt az elszámolást, amelyből kiderül, hogy a Szövetség mekkora összeget fordított valójában az úszók felkészülésére. Viszonyítási alapként kínálkozik, hogy a Magyar Szörf Szövetség - melyet a KÉSZ Csoport szintén támogat - már 2 olimpikon részvételét biztosította a Riói Olimpián, amely figyelemre méltó és egyben elgondolkodtató, tekintettel arra, hogy a Magyar Szörf Szövetség évi 40 millió forintos költségvetésből gazdálkodik.

A KÉSZ Csoport számára továbbra is fontos küldetés a magyar sport, élsport támogatása, de erre csakis feddhetetlen sportszövetségeket tart alkalmasnak.

Kövessen minket a Facebookon is!