Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. április 12. 15:55

Szent Imrés diákok osztottak ebédet a Wojtyla népkonyhán

Képgaléria
Szent Imrés diákok osztottak ebédet a Wojtyla népkonyhán
Kecskemét – Az idén húsz esztendős Szent Imre Óvoda és Általános Iskola támogatta kedden a Karol Wojtyla Barátság Központ hátrányos helyzetű gondozottainak étkezését. És nem csak adománnyal szolgáltak a rászorulóknak, de Papp Zsolt igazgató vezetésével egy kisebb diákküldöttséget is köszönthetett Molnár Zoltán, a Wojtyla Ház intézményvezetője. (Fotók: Tódor Norbert)

Papp Zsolt a szegényekhez szólva elmondta: jelenleg 175 óvodás és 470 általános iskolás gyermek jár hozzájuk. Szívesen vállalták a mai ebédosztást, hiszen tudják, örömet okozhatnak ezzel a megjelent rászorulóknak. Az örömszerzés pedig rendkívül fontos részét képezi iskolai életüknek; egymás örömére tudjanak lenni hétköznapjaikban, tanárok, diákok egyaránt. Az oktatók természetesen számon kérik a tananyagot, azonban pedagógiai munkájuk elengedhetetlen eleme, hogy a diákok „szeretve érezzék magukat”, önbizalmukban, önértékelésükben megerősödjenek. Oktatási intézményük működésének, nevelési módszertanának alapja a katolikus keresztény értékrend, ennek megfelelően az ebédosztás „nagyon szépen illeszkedik a profilunkba”. A jó cselekvése mellett örömet jelent számukra, hogy a Wojtyla Házban „új embereket ismerhetünk meg, szeretetet adhatunk, meg valami olyan derűt és szépséget, amit csak a gyerekek tudnak adni saját személyiségükkel.” Az adakozás öröme kétirányú: „ha egy kicsit segíteni tudunk másokon, az számunkra is ajándék; sok lelki kinccsel, mosolygós arcokkal, kedves embertársakkal gazdagodunk mi magunk is”.

A nyolcadik osztályos énekkaros lányok – akik versenyeken folyamatosan első helyezést érnek el társaikkal – keresztény énekeket és verset adtak elő a Wojtyla Ház szegényeinek. Közös imádság után maguk a diákok nyújtották át a gombapörköltből, tésztából és süteményből álló menüt tálcán, minden egyes rászoruló részére az ebédlő asztalainál.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház