Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. április 13. 21:55 | Szerző/forrás: keol.hu

Országos fogathajtó verseny Hetényegyházán

Országos fogathajtó verseny Hetényegyházán
Pénteken 9 órakor a díjhajtás versenyével megkezdődik az idei hazai szabadtéri A és B kategóriás fogathajtó versenyidény Bács- Kiskun megyében, Hetényegyházán.

Nyolc kategóriában 37 fogathajtó nevezett a 2016 április 14 - 17 között rendezendő országos A és B kategóriás idénynyitó fogathajtó versenyre - tudtuk meg a rendező házigazdáktól, akik minden előkészületet megtettek a sikeres verseny rendezéséért.

A világbajnokságra készülő 1-eseknél a Bács-Kiskun megyeieké lehet a főszerep. Nagy verseny várható a világbajnok Kecskeméti László (Mélykút) az elmúlt évi magyar bajnok Nyúl Katalin (Kecskemét Hírős LK), Farkas József (Kecel LK), Bajáki Ferenc (Szilvásvárad) és Demkó Zsolt (Siórét) között, míg a 2-eseknél kíváncsian várjuk az 1 éves kényszerpihenő után visszatérő ifj Nagy Tibor (Felsőlajos Húskirály SE) szereplését új összeállítású fogatával. De remek ellenfelei lesznek a 3x-os Vb ezüstérmes Hódi Károly (Szeged Fesztívál LK), a remek hajtó Sipos Zoltán (Hetényegyháza Fülöp Kft) és a mezőhegyesi Papp János személyében, míg 4 -eseknél nyílt lesz a verseny, hisz a világbajnokságra készülő válogatott 4-es fogathajtók a héten Izsákon edző-táboroznak, és csak nézőként lesznek ott Hetényben.

A héten péntektől tehát Bács - Kiskun megyére Kecskemét - Hetényegyházára figyel a hazai fogathajtó sportot értő és kedvelő közvélemény.

(szöveg: Baranyai Antal)

Kövessen minket a Facebookon is!