Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. április 14. 21:33

Kalózhajó Kecskeméten!

Képgaléria
Kalózhajó Kecskeméten!
Idén tizenegyedik alkalommal indul útjára a KézenFogva Alapítvány kalózhajóvá átalakított kamionja. A cél felhívni a figyelmet: a fogyatékos emberek elfogadása, megértése fontos része a felelős társadalomnak. A Kálvin téri parkolóban az egész nap az elfogadás, a tolerancia jegyében telik: a fogyatékos emberek élete köré épülő játékokkal, kincskeresővel várják az iskolásokat és minden kedves érdeklődőt.

A fogyatékosságot mi, felnőttek töltjük fel tartalommal. Egy gyerek számára ez nem mond semmit, ők természetes nyitottsággal fordulnak egymás felé. Ezt az életkort szeretnénk kihasználni és megerősíteni bennük, hogy nincs mitől félniük, fogyatékos társaik megfelelő segítséggel ugyanolyanok, mint ők.– mondta Pordán Ákos, a KézenFogva Alapítvány ügyvezetője.

Az előzetesen beosztott iskolai csoportok folyamatosan érkeznek a kamionhoz, ahol kincskereső kalózjáték várja őket, amelyen keresztül megismerkednek a fogyatékossági típusokkal. Kipróbálhatják egy akadálymentes OTP bankfiók előnyeit is és kerekesszékes akadálypályán is végiggurulhatnak.
A résztvevő mintegy 140 gyerek Kecskemét általános iskoláiból érkezik a rendezvényre, többek között a Feketeerdői Általános Iskolából és a Hunyadi János Általános Iskolából.

Az OTP Bank 2008 óta támogatja a KézenFogva Alapítvány munkáját, ennek köszönhetően minden résztvevő gyermek a nap során szerzett élményei mellett apró OTP-s ajándékkal térhet haza.

Kövessen minket a Facebookon is!