Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. április 14. 22:18 | Szerző/forrás: keol.hu

Magyarország nagy dobásra készül: döntsük meg a kézmosás-oktatás világrekordját!

Magyarország nagy dobásra készül: döntsük meg a kézmosás-oktatás világrekordját!
Az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala és a Kormányhivatalok Népegészségügyi Főosztályain dolgozó e-Bug koordinátorok az iskolákkal közösen tervezik megdönteni a kézmosásoktatáson résztvevők világrekordját. A rekordkísérlet időpontja 2016. május 5. a WHO egészségügyi intézményeknek létrehozott kéztisztasági világnapja. Bács-Kiskun megyében 12 iskolából 948 diák fog részt venni a világrekord kísérlet felállításában.

A több helyszínen egyszerre tartott kézhigiénés oktatás Guinness rekordját Glasgow-ban állították fel. Itt 3039 diák vett részt a rekordkísérletben, amit jó eséllyel tudnak felülmúlni a magyar iskolások, hiszen eddig már több mint 11000-en jelentkeztek, 153 iskolából az ország különböző részeiről.  Bács-Kiskun megyében 12 iskolából 948 diák fog részt venni a világrekord kísérlet felállításában. Az esemény során több helyszínen, egy időpontban egy tanóra keretében mutatják be a képzett instruktorok a kézmosás fontosságát és annak helyes technikáját.

A rekordkísérlet időpontja 2016. május 5. a WHO egészségügyi intézményeknek létrehozott kéztisztasági világnapja. Bár a figyelem ezen a napon az egészségügyi intézmények dolgozóira és látogatóira szokott irányulni, az ÁNTSZ e-Bug csapata úgy döntött, hogy a diákokat is megszólítja, hiszen a gyermekkorban elsajátított higiénés szokások egy életen át elkísérnek bennünket.

Kövessen minket a Facebookon is!