Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. április 20. 22:47 | Szerző/forrás: keol.hu

OPEN 2019 – Idén 13 város között pályázik Kecskemét

OPEN 2019 – Idén 13 város között pályázik Kecskemét
Még kilenc nap, és kiderül, sikerül-e ismét bejutnia Kecskemétnek az Európa Ifjúsági Fővárosa címért folyó küzdelem döntőjébe. Idén 13 város pályázik, közülük öten lesznek azok, akik az utolsó körben is versenyeznek.

A fiatalokkal foglalkozó kecskeméti szakembereket köszöntötte ma a Városházán Szeberényi Gyula Tamás, alpolgármester. Az összejövetel célja az volt, hogy együtt gondolkodjanak arról, milyen legyen a város ifjúsági élete 2019-ben.

Kecskemét először 2015-ben indult az Európa Ifjúsági Fővárosa címért Farkas Gábor ötlete nyomán, és bár nem lett nyertes, az egyik legerősebb pályázatot nyújtotta be a széleskörű összefogásnak köszönhetően.

A pályázat keretében olyan kiemelt kulturális és közösségi programokat kell szervezni, amelyek a későbbiekben modellként szolgálhatnak más európai városok számára.

Idén 13 város pályázik. Újdonság, hogy Kecskemét mellett Székesfehérvár is ott van az Európa Ifjúsági Fővárosa címért indulók sorában, és a tavalyi döntősök közül is mindenki újra indult, így az olasz Perugia városa, valamint Újvidék és Manchester is ismét a pályázók között van. A döntős városokat április 29-én nevezik meg, a nyertest novemberben hirdetik ki.

(hiros.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!