Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. április 20. 22:58 | Szerző/forrás: keol.hu

Egymilliós adománnyal segítették a kórház koraszülött részlegét

Képgaléria
Egymilliós adománnyal segítették a kórház koraszülött részlegét
Az Országos Mosolyért Egyesület 1 millió forinttal támogatta a Bács-Kiskun Megyei Kórház Koraszülött részlegét, melyről szerdán sajtótájékoztató keretében számoltak be.

Az Országos Mosolyért Egyesület immáron negyedik alkalommal adott át adományt a BKMK Koraszülött részlegének. Első alkalommal 2013 évben gégetükröt, majd neopuff-ot - beavatkozás nélküli újraélesztő készüléket - ezt követte egy speciális vércukormérő - ez egy bőr-aláhelyezhető készülék, ami folyamatosan méri a vércukor szintet egy héten keresztül.

Pap-Szekeres Anita ápolási igazgató a kórház nevében megköszönte az egyesület támogatását és emléklapot adott át Nagy Istvánnak az egyesület elnökének.

Nagy István hangsúlyozta, hogy a köszönet a térségben élő vállalkozóknak szól, akiknek jóvoltából egyre növekvő összeggel tudták a kórházat támogatni, amit szeretnének hagyománnyá tenni.

Dr. Kelemen Edit főorvos bemutatta az 1 millió forintból vásárolt eszközöket és megköszönte az egyesület támogatását, kiemelte a két szervezet közötti korrekt együttműködést. Az egyesület az eddigiek során mindig az osztály igényét elégítette ki és csak olyan hasznos eszközök beszerzését finanszírozta, amit a kórház kért.

A jelenlegi adományból a koraszülött kisbetegek gyógyítását, ellátását segítő eszközöket, anyagokat vásárolt a kórház. Ez tette lehetővé egy új,  Magyarországon még alig használt, Calprotectin székletvizsgáló anyagok beszerzését, aminek segítségével a bélrendszer fertőzése már korán diagnosztizálható és segít előre jelezni annak kiterjedését, ezáltal óriási jelentősége van a koraszülöttek gyógyításában. Kelemen főorvosnő hozzátette,- az egyre kisebb súllyal született koraszülöttek ellátásához nélkülözhetetlen a legújabb diagnosztikai eszközök megléte, aminek beszerzéséhez minden segítség elkel. Az adományból a következőkre futotta: speciális vénakereső, 26 hetes koraszülöttnél már használható apró cumik, mini pelenkák, alakítható baba fészkek, valamint olyan speciális cukoroldat, ami fájdalomcsillapításra alkalmas.

„Az osztályunkkal szemben támasztott magas követelményeknek minden erőnkkel igyekszünk eleget tenni, és lépést tartani a fejlődéssel a legújabb eredményeket felhasználni munkánk során - mondta a sajtótájékoztatón dr. Tálosi Gyula osztályvezető főorvos.

Kövessen minket a Facebookon is!