Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. április 27. 12:03

Egy „korrekt ebéd” a Nyárfa Vendéglőből

Képgaléria
Egy „korrekt ebéd” a Nyárfa Vendéglőből
A kecskeméti Karol Wojtyla Barátság Központ gondozottai ma igazán úgy érezhették magukat, mintha valódi étteremben étkeznének. Hogy miért? Mert ebédjük egyenesen az 5-ös főút kivezető szakasza mellől, a Nyárfa Vendéglő Pintér Étkezdéből érkezett, ahol házias ízekkel, családias hangulattal várnak minden betérő vendéget. A népkonyha szegényei babfőzeléket fogyaszthattak Stefánia szelettel az útmenti vendéglátóhely tulajdonosainak köszönhetően, valamint süteményt, kenyeret a Félegyházi Pékség jóvoltából. Ráadásként minden „vendég” két doboz húskonzervet és egy-egy darab almát is hazavihetett. (Fotók: Mátyus István)

Ebéd előtt szomorú aktualitása volt Farkas Pál „felszólalásának”. A Wojtyla Ház munkatársa fájdalmas hírt közölt a zsúfolásig megtelt ebédlőben: gyógyíthatatlan betegségben elhunyt dr. Bálint Anna, a szegényeket gyámolító Karol Wojtyla Barátság Központ elkötelezett híve, támogatója. Az ebédre várók közül többen felkiáltottak: „Aki mindig vecsési káposztát hozott nekünk…” Igen, ő volt. Nyugodjék békében! Isten adjon vigasztalást hátrahagyott szeretteinek és mindazoknak, akik tisztelték, szerették őt.

Háttér:

Mai támogatónkról írták:

Egy korrekt ebéd a kecskeméti Nyárfa vendéglőben

Marci, 2014. július 11.

„Kecskeméten voltunk napokban, épp ebédidőben hajtottunk ki a városból. Tanakodtunk, hogy hol és mit is ebédeljünk, mikor megláttunk a város szélén a Nyárfa vendéglőt. Megálltunk, helyet foglaltunk a kerthelyiségben a kockás abroszokkal leterített asztalok egyikénél és két menüt rendeltünk. Legényfogó leves, rizi-bizi rántott csirkemellel. Az utóbbi idők egyik legfinomabb ebédét fogyasztottuk el. A bazsalikommal megbolondított tartalmas leves: ötös. A jól elkészített rizs, a frissen kirántott csirkemellel szintén ötös. Jó példa arra, hogy egyszerű környezetben gyakran ízletesebb a kaja, mint egy agyonreklámozott puccos drága helyen, ahol a szakács művésznek képzeli magát. Gyors volt a kiszolgálás, és igen barátságosak voltak az árak is. Ajánljuk! Jóllakva folytattuk Pest felé az utunkat.”

Forrás: http://kacorklub.hu/?p=910

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház