Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. április 28. 22:20 | Szerző/forrás: keol.hu

A munkabalesetben elhunyt, vagy megrokkant munkavállalókra emlékeztek a megyeházán

Képgaléria
A munkabalesetben elhunyt, vagy megrokkant munkavállalókra emlékeztek a megyeházán
Az értékteremtő munka megbecsülése, az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzéshez szükséges feltétételek megteremtésének és fenntartásának elősegítése érdekében a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal a „Munkabalesetben elhunyt, valamint megrokkant munkavállalók emléknapja" alkalmából megemlékezést, egyben munkavédelmi, munkaügyi nyílt napot rendezett csütörtök délelőtt.

A Munkavédelmi Nyílt Napon Dr. Zombor Attila, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal főigazgatója és Kollár Péter, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályvezetője köszöntötték a megjelenteket, majd közösen gyertyát gyújtottak a munkabalesetben elhunytak emlékére.

Ezt követően a következő előadások hangoztak el:

- Munkavédelem Bács-Kiskun megyében - 2015 (Dr. Nagy Éva, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályosztály Munkavédelmi és Munkaügyi Ellenőrzési Osztály osztályvezetője)

- A 2016. II. negyedévben megvalósuló fémipari célvizsgálat bemutatása (Kiss József munkavédelmi felügyelő)

- Megtérítési eljárás a munkabalesetekhez kapcsolódó bírósági jogesetek fényében (Dr. Minda Péter, a BKM KH Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály Egészségbiztosítási Osztály osztályvezetője)

- A munkabalesetek büntetőjogi vonatkozásai (Máté Gábor őrnagy)

Kövessen minket a Facebookon is!