Paskó atya konyhája a Wojtyla Házba költözött
Délelőtt a főzésé volt a főszerep. Készült a finom nyírségi lakodalmi leves, és a kelebiai gurulós fánkok. A látvány leírhatatlan volt, ahogy a több száz fánkocska sorakozott az asztalon várva, hogy megkeljen és mehessen az olajba. A kisülés után tényleg gurulós volt, ezt az újítást Takács Irénke találka ki. Receptjét Borbás Marcsi is megörökítette műsorában, sőt a Fánk fesztiválon első és a különdíjat is elhozta. Ebéd előtt Szabó Attila, a ház egyik alapítója köszöntötte a vendégeket. Elmondta, megtisztelő feladat, hogy köszöntse a megjelenteket a Wojtyla család nevében. Sok jót és szépet hallott már Paskó atyáról, így egy pár információt megosztott a közönséggel is. Paskó atya a papi életet már 16 évesen hivatásának választotta, ugyanakkor a zene és a gasztronómia világa is vonzotta gyerekkora óta. Így ma papként, karnagyként, zenetanárként, szakácskönyv íróként és gourmanként köszönthették a Wojtyla Házban. Paskó Csaba atya elmondta először jár a Wojtyla Házban, de szívesen jön máskor is, ha hívják. Ezzel a mondattal fejezte be köszöntőjét: „Megmelegszik a söröm, és kihűl a levesem…” Amit annyit tett, mondjunk el egy asztali áldást, mielőtt kihűl a nyírségi lakodalmi leves. Előtte azonban Dr. Jeney Gábor plébános is köszöntötte a határon túlról érkezett vendégeket. Elmondta, a magyarok összetartoznak a határ bármelyik oldaláról is jöjjenek. Ilyenkor pedig ez az összetartozás meg is mutatkozik. A közös ima után megkezdődött az ebéd, melynek alapanyagainak beszerzését a Bácsvíz Zrt. oldotta meg.