Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. április 29. 19:12 | Szerző/forrás: keol.hu

Diákolimpiáról a Felnőtt Európa Bajnokságra

Diákolimpiáról a Felnőtt Európa Bajnokságra
A Kecskeméti TE utánpótlás korú versenyzői a súlyemelő Diákolimpia Országos Döntőjén léptek dobogóra, ahol az egyesület mellett iskoláikat is képviselték.

Árva Cintia (Vásárhelyi Pál Általános iskola) serdülő korcsoportban jutott be a tizenkét fős döntőbe, ahol ezüstérmes lett. Szakításban 43kg-ot, lökésben 55kg-ot teljesített, ezzel megjavította egyéni legjobb eredmény, és megerősítette helyét az U15 válogatottban. Kasza-Kovács Pál (Hetényegyházai Móricz Zsigmond Ált. iskola) a serdülő korcsoport 45-50kg-sok mezőnyében negyedik helyezést szerzett 92kg-os (39;53) teljesítménnyel. Árva László szintén a serdülő korcsoportban, de a 62kg-os súlycsoportban bizonyította, hogy helye van a legjobbak között, egyéni csúcsát megjavítva 134kg-os (60;74) eredménnyel negyedik helyen végzett.

Juniorok tizenkét főt számláló döntőjében két kecskeméti állhatott fel a dobogóra. Nagy Noel (Bolyai János Gimnázium) 295.13 sinclair ponttal a harmadik helyezett lett, még Kmegy Máté (Kandó Kálmán Szakközépiskola) 335.79 ponttal a korcsoport legjobbjaként Diákolimpiai Bajnok lett.

Bálint Csaba edző elmondta, hogy a Diákolimpia eltért az eddigi versenyektől, mert nem súlycsoportonként, hanem korcsoportonként sinclair pontszámítással értékelték a teljesítményeket. Minden versenyző testsúlyához tartozott egy szorzószám, melyet megszoroztak az elért teljesítménnyel. A kecskeméti sportolók jól alkalmazkodtak az új szabályhoz, egy arany, ezüst és bronzérmet, valamint két negyedik helyezést szereztek. 

Kmegy Máté részére azért is fontos volt ez a verseny, mert a szövetségi kapitány figyelte a teljesítményét és formáját a felnőtt Európa-bajnokság miatt. Máté 85kg-os súlycsoportban kapott lehetőséget a felnőttek mezőnyében való bemutatkozásra a Norvégiában megrendezésre kerülő EB-n.

Edzője Bálint Csaba nagyon bizakodott Máté sikeres szereplésében hisz egész évben magabiztosan versenyzett, ami folytatódott Norvégiában is. Szakításban 122 kg-ig jutott, lökésben három sikeres fogást bemutatva 161 kg-ot teljesített, összetettben 283kg-os eredményt ért el, ami a 21. helyet jelentette számára. A nyolcfős magyar csapatból hatodik legjobb eredményt elérve, Nagy Noel mellett Máté is hozzájárult, hogy Magyarország az olimpiai kvótát jelentő negyedik helyen végzett. 

Máté következő próbatétele nem kapcsolódik a súlyzókhoz, az érettségi vizsgán kell helytállnia, bizakodunk, hogy az iskolapadban is sikeresen veszi az akadályokat.   

- Nagyon örültem, hogy Kecskeméti TE Súlyemelő Szakosztályából három versenyzőt harcolta ki a részvételt a kvalifikációs EB-n és sikeresen helytálltak - nyilatkozta.       

Köszönet a támogatóknak: Fornetti Kft; Herczeg és Társa Kft; Füredi Felnőttképző Oktatási Központ; Kecskeméti McDonalds; Wernesgrüner Étterem; Family Market Kft; Phoenix Mecano Kft; Félegyházi Malom Kft; Kecskemét Megyei Jogú Város; Mamiker Bt; -, hogy segítették a felkészülésünket és hozzájárultak a sikerhez. 

Kövessen minket a Facebookon is!