Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. május 4. 12:54

Nagy sikernek örvend az 500 érv értünk szeretetfutás

Képgaléria
Nagy sikernek örvend az 500 érv értünk szeretetfutás
Czapp József, mikerpércsi református lelkész április 29-én indult útjára, azóta többek között járt már Miskolcon, Vizsolyban, Sárospatakon, Tolcsván és Anarcson is. Ez alatt a jó pár nap alatt József jó néhány kilométert futott már le, és rengeteg támogatóval találkozott az útja során. De az útjának még közel sincsen vége, a küldetés nagyrésze még hátra van. Ezt követően olyan településeken fog megfordulni, mint Eger, Szolnok, Budapest, Győr, Veszprém vagy éppen Debrecen.

Czapp József Tiszaszalkáról indult útnak ahonnan Beregdaróc, majd Tarpa és Szatmárcseke következett. Már az első napon akadt olyan, aki csatlakozott hozzá, ő egészen Szatmárcsekéig futott Józseffel. A második nap anarcsi állomásán már egy kisebb tömeg várta Józsefet. A délutáni távra többen is futva kísértek el, de voltak olyanok is, akik biciklivel követték a futókat.

A harmadik napi szakasz is hasonlóan jól sikerült, mind a délelőtti, mind pedig a délutáni távon akadtak olyanok, akik társként szegődtek József mellé a futásban. Ez a nap egy igazi kihívás volt a csapat számára, ugyanis a Füzérradvány – Telkibánya útvonal egy igen meredek szakasz, végig hegynek felfelé. A nehéz út ellenére azonban kisebb „csodák” is történtek, ugyanis az egyik fiatalember, aki Józseffel futott eddig nem tudott 10 kilométernél többet lefutni, aznap viszont teljesítette a 31 kilométeres távot. A harmadik napi szakasz másik kísérője egy gerincproblémákkal küszködő férfi volt, aki Debrecenből utazott le azért, hogy Józseffel futhasson. 6 kilométert tett meg, és egy külön verssel is készült a mikepércsi lelkésznek.  De a kísérők között volt olyan gimnazista tanuló is, aki a hétfői érettségi ellenére csatlakozott Józsefhez, hogy támogassa őt. A harmadik nap éjszakát a csapat egy füzéri család jóvoltából ágyban, kényelmes körülmények között tölthette.

A negyedik nap a magyar reformáció híres magyar helyszíneivel indult: Göncről Vizsolyba vezetett a futó lelkész délelőtti útja, utána következett a 17 kilométeres Miskolc – Lillafüred délutáni szakasz. A következő napok egyik nagyobb állomása Szolnok lesz, ahol Józsefhez egy olyan hölgy fog csatlakozni, akin korábban egy baleset kapcsán 30 műtét hajtottak végre. Látva ezeket a mindennapi csodákat a program már az első héten eléri a célját.  

Czapp József meghatározott céllal indult útjára április 29-én Tiszaszalkáról. A futás egyik célja, hogy szeretne változást vinni az emberek életébe, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy szükséges van egy újabb reformációra. József 500 érvet szeretne összegyűjteni a követői segítségével, amiket az emberek az 500 érv értünk című Facebook oldalon tudnak megosztani. A mozgalom másik, jótékony célja Nagygalambfalva, Kányádi Sándor szülőfalujának a megsegítése. József a futásával adományokat is szeretne gyűjteni a település javára, amiket a 11738008-21108598 –es elkülönített bankszámlára várnak. Nagygalambfalva közössége egy külön képet is küldött József számára, hogy megköszönjék a segítségét, valamint a május 15-i befutóra egy eredeti székelykaput fognak felállítani a mikepércsi parókia bejáratánál.

A futás sikere mellett, a két kitűzött cél elérése is szépen halad. Érkezenek az adományok Nagygalambfalva javára, és érveket is kezdnek megfogalmazni a követők az esemény Facebook oldalán. Az 500 érv értünk  mozgalom majd május 15-én ér véget Mikepércsen a parókia udvarán tartandó Pünkösdi Sokadalom nevű rendezvénnyel, ahova mindenkit szeretettel várnak. A fellépők között lesz a Kaláka együttes, és a Póka Egon Experience, de a gyerekek számára lesz interaktív bábjáték is. A rendezvény bevételét Nagygalambfalva javára fordítják majd. 

Kövessen minket a Facebookon is!