Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. május 5. 23:51 | Szerző/forrás: keol.hu

Gyorsított eljárásban vonták felelősségre a rendőrökre támadó férfit

Gyorsított eljárásban vonták felelősségre a rendőrökre támadó férfit
A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt bíróság elé állította azt a kecskeméti férfit, aki a lakásán megjelenő és őt előállító rendőrökre támadt.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság járőrei bűncselekmény gyanúja miatti bejelentés alapján érkeztek 2016. április 5-én 22 óra körüli időpontban a 26 éves férfi kecskeméti lakására annak érdekében, hogy őt előállítsák.

A rendőri intézkedés során a férfi a lakás előterében ellenszegült, a járőröket trágár, becsmérlő kifejezésekkel illette, majd az egyik járőrt ökölbe szorított kézzel, közepes erővel mellkason ütötte. A közbelépő és testi kényszert alkalmazni próbáló másik járőrt az elkövető leköpte és ököllel szintén mellkason ütötte, majd az intézkedő rendőr ruhájára erősen ráfogott. Ezt követően a férfit a rendőrök a földre vitték, de még ekkor is ellenállt és többször szándékosan megrúgta a járőröket.

Az intézkedő járőrök a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek, könnyű testi sértés vétsége miatt három járőr kérte az elkövető megbüntetését.

Az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő, büntetett előéletű férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt példátlan gyorsasággal bíróság elé állította, melynek eredményeként bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság az előállítástól számított egy hónapon belül döntött. Az elkövetővel szemben a bíróság 2 év börtönbüntetést szabott ki, 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, továbbá a korábbi felfüggesztett börtönbüntetése utólagos végrehajtását is elrendelte.

Kövessen minket a Facebookon is!