Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. május 6. 19:43 | Szerző/forrás: keol.hu

Az a-ha új válogatásalbummal jelentkezett

Az a-ha új válogatásalbummal jelentkezett
A világslágerekkel magát a poptörténelembe író norvég trió a 2016-os évet is emelkedett stílusban folytatja: tavaszra jelent meg két CD-s albumuk, amely a „Time and Again. The Ultimate a-ha" címet kapta.

Az ABBA mellett a második legnevesebb skandináv popcsapat: a norvég a-ha 1982-ben alakult meg Oslóban, és 1994-ig folyamatosan ontotta a nagyobbnál nagyobb slágereket: melyek közül a jól ismert "Take On Me" és a "The Sun Always Shines on TV" egészen a Grammy jelölésig repítette őket a listákon. A tiszta, nagy ívű éneklésre felfűzött dallamos slágereik könnyen utat találtak a hallgatókhoz. Egy rövid leállás után 1998-tól 2010-ig aztán újra összeálltak, és nagysikerű koncertekkel, DVD-vel és lemezekkel hívták fel magukra a figyelmet; majd a tavalyi év bombameglepetéseként újra összeállt és hangszert fogott a trió.

Nem feltétlenül puszta nosztalgiázás hát ez a most megjelenő átfogó válogatás - hiszen a dupla kiadvány az egyik CD-lemez mellé csomagolt másik CD-n az a-ha legnagyobb slágerei mellett részben ugyanazon slágerek sosem hallott remixeivel is megörvendezteti a rajongókat.

Míg az egyik CD a klasszikus, az együttes eddigi 10 lemezéről válogat dalokat, a másik, kiegészítő CD az a-ha dalok modern, mai sztárok által remixelt verzióit tartalmazza.  Az a-ha így egyszerre hajt fejet a múlt és a jövő slágerei előtt - és ad esélyt minden hallgatónak arra, hogy a saját stílusának leginkább megfelelő verzióban élvezhesse a számokat.

(A cikk szerzője: Komlós József)

 

Kövessen minket a Facebookon is!