Halászlé ebéd a Wojtyla Házban
Az idén tízedik esztendeje üzemelő kecskeméti népkonyha nehézsorsú ellátottjai kitörő örömmel fogadták az intézmény udvarán készített száz adag ételt. Többen említették: maguk erejéből sohasem fogyaszthatnának halászlevet, mivel nem engedhetik meg maguknak, hogy halat vásároljanak.
Farkas P. József, a népkonyha alapító igazgatója az ebédlőben ételosztásra várakozó rászorulóknak is bemutatta a két vendéget, akik nem először fordultak meg ott, hiszen az Akasztói Halascsárda évente két-három alkalommal is megvendégeli specialitásaival a Wojtlya Ház sorsközösségét.
Szabó Zsolt büszkén újságolta nekik, hogy tavaly augusztusban a szolnoki országos halfőző versenyen háromféle halászlével indult a csárda csapata, és mindhárom arany minősítést kapott. Csapattársuk, Szabó József részeges harcsa nevű ételével a legmagasabb pontszámot szerezte meg az indulók közül, így ő nyerte el „az ország legjobb halfőzője” elismerő címet.
A népkonyha udvarán készült halászléről elmondta, hogy szálkamentes Akasztói Szikipontyból készült, ami saját halgazdaságukból került ki, és egyben márkanevüket is jelenti.
Szabó Zsolt végezetül az ebédosztásban is részt vett.