Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. május 11. 22:44 | Szerző/forrás: keol.hu

Olaszországban is győzött az ifjú kecskeméti matekzseni

Olaszországban is győzött az ifjú kecskeméti matekzseni
Győztes magyar csapat tagja volt egy olaszországi matematikaversenyen a Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium 10. osztályos tanulója, Simon Dániel Gábor.

Május 4. és 10. között rendezték meg Cesenaticoban az Olasz Matematikaversenyt, amelyen hazánkat a magyarországi válogató után a korábban Budapesten a Kavics kupát megnyerő csapat tagjai képviselték. Csapatunk 120 másik csapattal szállt versenybe, 4 meghívott külföldi csapattal: angol, cseh, román, magyar. A többi csapat olasz volt.

A matematikaverseny hivatalos nyelve az angol volt. A magyar diákok a versenyt megnyerték. A győztes csapat tagjai: Baran Zsuzsanna, Gera Dóra, Klász Viktória, Lajkó Kálmán, Nagy Dávid Paszkál, Williams Kada és Kecskemétről Simon Dániel Gábor.

Dániel a Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium 10. osztályos tanulója. Felkészítő tanárai: Varga József, Pósa Lajos, Szűcs Gábor, Dobos Sándor.

Angolul a versenyre felkészítette: Hegyvári Gabriella angol tanárnő.

Simon Dániel Gábor és szülei köszönik annak a vállalatnak, mely nevének nyilvánosságra kerülésétől elzárkózva az iskola alapítványán, és Varga József matematika tanár segítségével támogatta Dani utazását Olaszországba.

Kövessen minket a Facebookon is!