Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. május 12. 22:00 | Szerző/forrás: keol.hu

Elégedettek a tulajdonosok - A BÁCSVÍZ Zrt közgyűlése is Kurdi Viktorra szavazott

Elégedettek a tulajdonosok - A BÁCSVÍZ Zrt közgyűlése is Kurdi Viktorra szavazott
Szerdán döntött úgy Kecskemét Városstratégiai és Pénzügyi Bizottsága, hogy a következő öt évre is Kurdi Viktort javasolja megválasztani a BÁCSVÍZ Zrt. elnök-vezérigazgatójának. Ma pedig újabb 5 évre újraválasztotta Kurdi Viktort az említett beosztásba a társaság közgyűlése.

A BÁCSVÍZ Zrt. 2016. május 12-én megtartott évi rendes Közgyűlése elfogadta a Társaság 2015. gazdasági évről szóló Éves Beszámolóját, és jóváhagyta mérleg szerinti eredmény fejlesztési célra történő eredménytartalékba helyezését. 

A Társaság Alapszabálya szerint a 2016. évi közgyűlés volt hivatott értékelni a 2012-ben megválasztott vezérigazgató eddigi munkáját. Az elmúlt 4 év eredményei és kiegyensúlyozott gazdálkodása, a Társaság növekedése és a rendkívüli kihívásokat megélt víziközmű szektorban való példaértékű, stabil helytállása alapján a részvényesek egyhangú szavazással választották újra Kurdi Viktort a BÁCSVÍZ Zrt. elnök-vezérigazgatójává 2021. május 31-ig tartó időszakra.

A továbbiakban a tulajdonosok elfogadták a Társaság Eszközgazdálkodási szabályzatát és az Alapszabály módosításait, majd döntöttek a tisztségviselők és a könyvvizsgáló járandóságairól.

Sipos László tanácsnok, a legnagyobb részvényes, Kecskemét Megyei Jogú Város képviselőjeként felszólalásában megköszönte a menedzsmentnek és a munkavállalóknak a 2015. gazdasági évben végzett munkájukat és erőfeszítéseiket, mellyel hozzájárultak a színvonalas és biztonságos szolgáltatás nyújtásához és a kitűzött célok sikeres teljesítéséhez. Külön kiemelte, hogy az elmúlt év a ceglédi térségben végrehajtott jelentős integráció és a víziközmű fejlesztési nagyberuházások révén igen sok extra feladatot rótt a kollektívára, akiknek szívből gratulált a közösen elért eredményükhöz, elismerésre méltó teljesítményükhöz.

Kurdi Viktornak, az újraválasztott elnök-vezérigazgatónak pedig sok sikert és jó munkát kívánt további munkájához a BÁCSVÍZ Zrt. élén is, valamint a Magyar Víziközmű Szövetségben is, melynek elnökévé épp e héten, május 10-én választották meg a víziközmű üzemeltető tagszervezetek képviselői. (Az erről szóló MTI hírt a kép alatt olvashatják)

A Magyar Víziközmű Szövetség (MaVíz) tagszervezetei Kurdi Viktort, a BÁCSVÍZ Zrt. elnök-vezérigazgatóját választották meg elnöknek a rendkívüli tisztújító közgyűlésen - közölte a szövetség csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az újonnan megválasztott elnök egyebek között közreműködött az ágazat jogi szabályozásának megszületésében és az elmúlt években végbement integrációban is.

A közgyűlésen egyúttal elnökségi tagokat és jelölő bizottsági tagokat választottak, akiknek a mandátuma négy évre szól.

A MaVíz a magyarországi víziközmű ágazat társadalmi úton szerveződő, önálló szakmai, érdekképviseleti szervezete. A szövetségnek 39 engedéllyel rendelkező üzemeltető, és további mintegy 100 tagszervezete van.

(MTI)

Kövessen minket a Facebookon is!