Július 24. szerda, Kincső, Kinga
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Hírek, események
  • Rajzpályázat a „Madarak és fák napja” alkalmából – eredményhirdetés és díjkiosztó a Mátyás Király Általános Iskolában
Hírek, események 2016. május 13. 21:20

Rajzpályázat a „Madarak és fák napja” alkalmából – eredményhirdetés és díjkiosztó a Mátyás Király Általános Iskolában

Képgaléria
Rajzpályázat a „Madarak és fák napja” alkalmából – eredményhirdetés és díjkiosztó a Mátyás Király Általános Iskolában
Kecskemét – Ünnepi műsorral, eredményhirdetéssel és díjkiosztóval nyitották meg a nagyközönség előtt a „Madarak és fák napja” alkalmából meghirdetett rajzpályázat pályaműveiből összeállított kiállítást. A Mátyás Király Általános Iskola aulájában péntek délután megrendezett tárlatot Jankovszki Zoltán, a kiskunfélegyházi Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója ajánlotta a jelenlévők figyelmébe. Előtte a félegyházi mazsorett csoport, valamint ifjú magánénekesek bemutatkozását láthatta a mintegy kétszáz megjelent diák, valamint a pályaművek készítői, a rajzverseny nyertesei, szüleik és hozzátartozóik. A díjak átadásában részt vett Molnár Zoltán, a Karol Wojtyla Barátság Központ intézményvezetője is, aki a versenyt támogató Porta Egyesületet képviselte. (Fotók: Tódor Norbert)

A rajzpályázatot a Kiskunsági Nemzeti Park írta ki „Aktívan a természetben a természetért” témakörben. Április 29-éig jelentkezhettek pályaműveikkel általános- és alapfokú művészeti iskolások – tájékoztatta szerkesztőségünket Tóth Endre, a nemzeti park munkatársa. Elmondta továbbá, hogy összesen 11 óvoda, 36 általános iskola és 9 művészeti alapiskola tanulói vettek részt a rajzpályázaton. Mintegy 500 pályamunka érkezett be hozzájuk, melyek közül 56 kapott ma valamilyen elismerést. A műveket május 3-án tekintette meg és bírálta el a művésztanárokból álló zsűri, Lukács Gyöngyi vezetésével.

Tóth Endre elmondta még, hogy a rajzverseny története közel 30 évre nyúlik vissza, azóta minden évben folyamatosan megrendezik. Az eseményt idén is támogatta díjaival a kecskeméti Porta Környezetvédelmi, Városvédő és Kulturális Közhasznú Egyesület.

Környezetvédő civil szervezetként évek óta szoros kapcsolatot ápolunk a Kiskunsági Nemzeti Parkkal – fogalmazott Molnár Zoltán annak kapcsán, mi indokolta a Porta Egyesület részvételét a díjátadón. Kiemelte: együttműködésük során számos környezetvédelemmel kapcsolatos programot közös összefogással szerveznek. Így például együtt ünneplik a Vizes Élőhelyek Világnapját, a Föld Napját, valamint egymással karöltve rendeznek kirándulásokat a nemzeti park területére, amelynek résztvevői egyebek mellett megismerkedhetnek a természetvédelmi őrök munkájával. Mindezen felül közösen nyitnak meg témába illő kiállításokat, szerveznek ünnepséget Szent Mihály napján – tette hozzá az intézményvezető.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Szent Ferenc Környezetbarát Kör